Dominans på läktaren, i baren och på planen!

HKM-IFK,  141227, 22-24

Efter 20 minuters förlängd väntan på bussarna utanför Arenan bar det så av till Baltiska hallen för höstens sista match. Alla räknade kallt med den sjuttonde raka vinsten! Alltså inte en svit som obesegrade, utan som segrare!

HKM snittar 500 på läktaren, vilket måste ha tredubblats ikväll! Ett tydligt tecken på att de inte är vana vid storpublik är de tre stora banderollerna som dolde delar av planen för många IFK-supportrar.

IFK är snälla mot sina supportrar och bjöd dem på handbollsdramatik i 50 minuter. HK Malmö rivstartade med 6-1 och IFK fick ta en tidig time out. IFK hade ingen kyla i avsluten och träffade målramen gång på gång. Time outen hade avsedd effekt och gav IFK tre raka mål till 6-4 och HKM tvingades till time out efter 11 min. Den får också sättas på kontot för lyckade time outer, för HKM drar ifrån till 11-5 (6 måls ledning) och IFK får ta ny time out efter 17 min. Likaså sätter man in Ohlander eftersom Leo inte får tag på bollarna.

IFK-publiken var ändock aldrig orolig eftersom alla väntade på vändningen i andra halvlek, så resten av första halvlek spenderades i baren på läktaren. För att få köpa öl var man tvungen att vara medlem i Malmös supporterklubb, men kostar medlemskapet 100 spänn och inkluderar 2 öl och en varmkorv är det helt OK!

IFK hade många chanser att gå ikapp under resten av halvleken, men tog aldrig dessa. Till pausvila med underläge 14-10.

Andra halvlek fortsätter på samma vis. Som mest ledde HKM med 5 mål (17-12). Efter 42 minuter åker Svännel ut i HKM och Tollbring sätter 19-17 på straff och alla var övertygade om att nu kommer IFK på full front. Men några missade kontringar och två raka stürmerfoul på Cedergren ger HKM en femmålsledning 22-17 med 13 minuter kvar. Nu började till och med jag tvivla på poäng.

Men årets IFK ger ALDRIG upp! Nu stängde firma ”Betongförsvar AB” och dess dotterbolag ”Igenmurade holken” matchen och HKM gör inte ett enda mål till. Istället gör IFK 7 raka mål och vinner komfortabelt med 22-24. Hade matchen varit en halv sekund längre hade det blivit 22-25. Alla i hallen, förutom måldomaren, hörde slutsignalen som gick klart och tydligt innan skottet avlossades. Det signalerades för mål, men sekretariatet gjorde helt rätt som inte bokförde målet.

Det tål att upprepas, 17 raka SEGRAR, bäst i Sverige!

Nu går vi till VM-uppehåll och där skall det bli kul att se hur det går för vår stolthet Markus Olsson. Förhoppningsvis inga skador på honom.