En amazing elitserie är slut

GUIF-IFK, 150401, 25-25 (14-12)

Sista matchen i serielunken innan slutspelet dundrar igång i påsk. För motståndet stod GUIF och i IFK saknades fortfarande Stenbäcken och Björnsen. Dock var Olsson tillbaka och visade sedvanlig klass. Det tog 27 sekunder innan han smällde in 0-1 bakom Lucau.

Han fortsatte i samma tempo och bidrog till en stark öppning av IFK som gick fram till 1-4 innan GUIF kom ikapp och gick förbi. En halvlek med många utvisningar och straffar. IFK kastade bort många bollar, missade lägen och brände två straffar. Halvtidsresultatet blir 14-12, ledning för GUIF.

Vi får återigen en halvlek med många utvisningar och straffar, men IFK spelar bra i 5-6 och knappar faktiskt in på GUIFs ledning. Detta i kombination med två raka straffräddningar av Dahl (som bytte av Leo) gjorde att IFK var ikapp och förbi med drygt 10 minuter kvar. Med 5 minuter kvar leder IFK med tre mål (21-24) och borde stängt matchen där. Men GUIF ville annorlunda och kvitterade med 19 sekunder kvar, och det får anses vara ett rättvist resultat.

Handbollen har en del märkliga regler. En av de märkligaste är utvisning om försvaren går innan anfallaren lagt frikastet. En rimligare konsekvens borde vara att frikastet går om, inget annat. Emil Hansson åkte på en sådan tvåa.

Regeln om sturmerfoul på mittplan är också lite småmärklig. Om målvakten gör det blir det rött kort pga. skaderisken på anfallaren. Men om en utespelare gör det blir det försvarens boll, men skaderisken är ju fortfarande lika stor på anfallaren.

Glädjeämnen i IFK: Dahl och Olsson!

IFK har gjort en amazing elitserie. Den började med två knappa förluster mot LUGI och YIF, men sen kom den historiska sviten på 20 raka VINSTER! Det har inget lag mäktat med förut. När väl den första elitseriesegern sedan 1953 (62 år sedan) var bärgad, skador och sjukdomar slog till och juniorer gavs speltid kom det några förluster, men det kan vi leva med.

På 31 spelade matcher (inklusive den som spelades mot H43) blev facit för IFK:

  • 25 vinster (10 st med 9 eller fler mål)
  • 1 oavgjord
  • 5 förluster (1 med 4 mål, övriga med 1-2 mål)
  • En målskillnad på 151 plusmål (antagligen elitserierekord)

Seriesegern gav IFK cash som kommer att användas till sponsring av supporterbussar till bortamatcherna i slutspelet, samt en plats i EHF-cupen. En cup som vi hoppas byts ut mot Champions League.

Nog om serien, nu blickar vi fram mot slutspelet. I kvartsfinalen väntar Hammarby, precis som förra året. Där lär IFK vinna, men sedan blir det mer öppet, precis som förra året!

VI ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar