En avslappnad terminsavslutning

IFK Kristianstad – HK Varberg 31-19 (15-9, 16-10)

Handbollsligan, match 19
Kristianstad Arena, publik 0 (plus restauranger)
30 december 2020

Sista matchen detta märkliga och bedrövliga år. Efter en grym inledning på säsongen med en faslig massa vinster, och en knackig avslutning med en faslig massa förluster ligger vi på en allt annan än godkänd sjundeplats i serietabellen. Däremot har vi gjort en mycket väl godkänd insats i europaspelet där vi leder (!) gruppen, visserligen en haltande tabell men ändå. Luktar slutspel. Alltid skönt att kunna gå till mästerskapsuppehåll med en seger i matchen, och då är det skönt att det är match mot HK Varberg, ett lag som IFK bara har vinster mot hittills.

IFK sätter full fart från början, och är bara några missade frilägen ifrån att göra segerrycket redan från start. Gästerna biter sig kvar i matchen en dryg kvart, men när Espen spikar igen och IFK gör fyra raka mål från 11-8 till 15-8 är matchen avgjord. Varberg rundar av halvleken med ett tröstmål till 15-9.

I andra halvlek är det inget snack om saken. IFK stämmer i bäcken med fyra raka mål och har en 10-målsledning, 19-9, och gästerna tar timeout tre och en halv minut in i halvleken. IFK fortsätter att ösa på och med 8 minuter kvar har vi en sextonsmålsledning. IFKs segerrekord i serien på 19 mål är i fara, men spelarna tar nyårsledigt redan nu och det blir inga fler IFK-mål i matchen. Istället kan gästerna snygga till resultatet en aning med fyra avslutande mål. 12 olika spelare i IFK gjorde mål, inklusive Espen (Adam hann inte upp i anfall för att sno målet). Noterbart var tvåmålsskytten Zoran som därmed gjorde sina första mål i A-laget. Även William var nära att göra sitt första mål, men gästernas målvakt hinner kasta sig in på planen och hindra bollen från att gå i mål.

Ikväll var det en avslappnad tillställning i Arenan.

Nu gör vi ett uppehåll för VM i Egypten där vi såklart hejar på Sverige och alla IFK-spelare (nuvarande och gamla). Vi hoppas på att 2021 ger oss ett spännande handbollsår med återigen välfyllda läktare i Arenan och runtom i Sverige.

GOTT NYTT ÅR!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar