En bitter förlust

IFK Kristianstad – Rhein Neckar Löwen, 29-31 (16-15, 13-16)

Champions League, omgång 11
Publik: 4 355

En förlust med ”bara” två mål i Champions League mot tyska mästarna Rhein-Neckar Löwen borde inte kännas bitter efter expeditionerna till jordens medelpunkt i matcherna mot Aranäs och Redbergslid, men jodå. Visst är det en bitter förlust som kommer att ta tid att komma över. IFK är på slutspelsplats och det är på lördag borta mot Zagreb den ska gjutas in i betong nere på sjundeplats efter Celjes skrällvinst mot Kielce, och bara en poäng före jumbon Zagreb som tog skrällpoäng mot Meshkov Brest (med Jamali) så det hade ju inte skadat med en eller två poäng redan i kväll.

FullSizeRenderMatchen är tät och jämn hela matchen igenom. I 58 minuter har inget lag ledningen med mer än två mål. Det växlar fram och tillbaka. IFK har ett grymt bra försvarsspel och kontrar friskt. Tyvärr kastas flera av dessa kontringar bort. IFK leder i slutet av första halvlek när RNL gör tre raka mål (13-12 till 13-15) på tre minuter men IFK svarar med samma medicin och tre raka mål sista tre minuterna vilket ger halvtidsledning med 16-15. Känslan är att IFK vinner detta. RNL har bara 12 spelare och går tungt på dessa.

Matchbilden fortsätter på samma vis innan tomtarna i grönt förvägrar IFK chansen att komma i kapp på nytt. Olafur sätter vad alla tror är 26-27 med åtta minuter kvar, men domarna blåser för felaktig spärr (FELAKTIG SPÄRR!? LINJESPELAREN I RNL VAR SÅ BREDBENT I DERAS ANFALL SÅ JOHN WAYNE HADE BLIVIT AVUNDSJUK!). I ren ilska sätter Olafur istället 26-27 i krysset i anfallet efter. Simic räddar sedan och IFK har möjlighet för att gå för kvittering. Men bollen hamnar hos mittsexan i RNL som tar ett bastant kliv in i målgården och SEN drar han in 26-28! Hela världen och då menar jag HELA VÄRLDEN inklusive domarna ser att det är övertramp! INGEN missade det, ändå godkänns målet. Med två minuter kvar missar RNL ett skott men får ett märkligt frikast och kan sen stänga matchen med 27-30 samtidigt som Mario får en utvisning. RNL fick inte en enda utvisning under hela matchen! Inte ens när Arnar åkte i backen utan att bollen ens var i närheten. Matchen slutar 29-31 och Mikael Appelgren berättade i Radiosporten att det var deras rutin och mentala styrka som vände matchen i slutet. Ja, att de har rutin på att domarna inte ger IFK en chans till kvittering vet vi ju sedan bortamatchen i höstas där de avslutade matchen i anfall i 1:40 utan ett riktigt försök till avslut. Men jag visste inte att det berodde på mental styrka?

De bortkastade kontringarna är också bittra med slutresultaten i hand.

Straffmålet av Jerry borta mot Celje visar sig idag vara direkt avgörande för att vi fortfarande är med i slutspelsjakten.

Närmast väntar Sävehof borta i veckan. Två poäng är nödvändiga för att behålla greppet om plats ett och två i tabellen. På lördag väntar sedan nyckelmatchem i Champions League med Zagreb borta. Vi vann enkelt hemma, men balkanlag är två helt skilda lag att möta hemma och borta. Vinst där och om sedan Zagreb vinner mot Celje så räcker det till slutspel för IFK, om nu inte något av dessa lag tar fler skrällpoäng.

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

 

En reaktion på ”En bitter förlust

  1. Bedrövligt att de ”gröngölingarna” ska få fördärva matchen! Nr 16 i R, borde inte få vara på plan, så fult att varje gång ndet gick emot honom, skulle han prata med domarna , peka o gestikulera, med en o en av dem, sedan måste det vara första gången en delegat får blåsa i pipan, ta ifrån IFK ett givet mål?????? man måsta kunna ha mera krav på rättsliparna i dessa matcher! synd IFK, ni bprde ha vunnit

Lämna ett svar