En blogg i natten

IFK Kristianstad – LUGI HF,  25-23 (13-13, 12-10)

Kristianstad Arena, publik 4 662
Semifinal 1:5
19 april 2018

Första matchen mot det högst oväntade valet LUGI avklarat. LUGI som är det lag som senast vann mot IFK i Arenan (24-25, 25/3-2015) och som har ett spel som inte är optimalt för IFK. Kör vi på linjen att LUGI inte vinner i Arenan är finalplatsen klar, och kan Alingsås nöta ner Malmö i den andra semifinalen så slipper vi att ställas mot ett HK Malmö som vi haft svårt för under säsongen som gått. Då blir det IFK – Alingsås för fjärde gången i rad i final. Två bra publiklag och IFK har ett bra facit mot Alingsås, så vi kan ju hoppas på att det blir så.

Tyvärr är jag inte på plats själv ikväll eftersom jag är förvisad till en räddningschefskonferens som i år hålls på Malmö Arena Hotell av alla ställen. Många ljuva handbollsminnen här ifrån. Det blev till att följa matchen via telefonen, och det var mer nervöst än att vara på plats.

Innan matchen förklarade jag för alla att det är lugnt, det kommer att vara lika i paus, och därefter rycker IFK i andra halvlek. Ingen anledning till oro med andra oro. Matchbilden blev ju exakt så, fast lik förbaskat var det oroligt ändå in i slutsekunderna.

Det börjar bra med  passivitetsvarning för LUGI i första anfallet och 1-0 till IFK av Albin. 3-1 på resultattavlan ganska omgående efter flera vassa räddningar av Rickard. LUGI kommer tillbaka och kvitterar 3-3. IFK har ledningen ett tag, men utvisningarna mot oss släpper in LUGI i matchen igen. Mot slutet av halvleken har de en tremålsledning, 10-13. Nu hoppas de brandgula på läktaren att måtte det inte blir en större ledning än så. Och det måtte det så klart inte. Fem raka mål av IFK vänder på tillställningen, 15-10.

IFK börjar andra halvlek med två mål till 15-13, dvs. fem raka mål från 10-13. LUGI kvitterar till 15-15. Fem raka IFK-mål på nytt ger 20-15. Nu är känslan att detta klarar vi. IFK har många chanser att stänga matchen, men tar dem inte. 20-15 blir 22-20 och nu är en psykologisk vändning nära. IFK har svårt att komma till bra läge, och det står 24-20, bland annat efter två straffräddningar av Leo, i sex minuter fram till fyra minuter kvar av matchen. IFK hade behövt två mål sista tio (minuterna) för att stänga matchen. Det blir ett och det görs sista tio (sekunderna) och stänger matchen. Onödigt spännande, men det är ju så det är i handboll.

Bäst ikväll är Olafur, glödhet med nio mål!

Nya tag på tisdag, då det blir orange folkvandring till Bibblan i Lund. Seger där och finalplatsen är nära. Förlust, och det är kvitterat 1-1 i matcher.

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar