En bra månad

HIF Karlskrona – IFK Kristianstad, 24-29 (5-10, 8-2, 4-11, 7-6)

Handbollsligan, match 15
Karlskrona Idrottshall
Publik: En busslast brandgula

November Månad, Nio Matcher. Match var tredje dag. Sju vinster, en oavgjord, en förlust (de bägge sistnämnda i Champions League, förlusten mot obesegrade serieettan HC Vardar med endast tre mål). 15 poäng av 18 möjliga, målskillnad 260-238 (i snitt 29-26). Detta utfört med en skadedrabbad trupp. Sammanfattningsvis en bra månad resultatmässigt för IFK. Det vi minns med allra mest värme är de sista skälvande sekunderna i uddamålsvinsterna mot HK Malmö och Pick Szeged! Kan vi inte allihopa samlas en kväll i Arenan och rekonstruera de sluten? Med 54 raka hemmavinster går mycket på rutin, både för spelarna och publiken, och det är inte ofta vi bjuds på sådan dramatik där handbollen är som allra bäst.

Uppdraget i kväll var att runda av månaden med två poäng, och det verkställdes. Handboll i Handbollsligan och handboll i Champions League är inte samma sport. Efter 30 sekunder ikväll stoppar domarna spelet för att lugna spelarna. Domarna i söndags hade i samma situation blåst av för passivt spel åt båda hållen, och bett spelarna att tagga till lite mer. IFK tar en bekväm ledning med 0-2 efter två anfall och glider sedan i väg till 5-10 efter en kvarts spel. Detta trots försiktigt spel framåt, och inte heller mycket till kontringsspel. IFK gör tre raka mål från 5-7 till 5-10. Timeout av Karlskrona. IFK inleder därefter en period med alldeles för snällt försvarsspel vilket ger få kontringar. Framåt är det mycket felpassningar och spel alldeles för sakta och för nära karlskronaförsvaret. Det märks att de som är inne inte har mycket matchtid tillsammans. Det tar ett tag innan det sitter ordentligt och man hittar varandra enklare. Tre raka hemmamål till 8-10 ger återigen en tvåmålsledning för IFK. Sista tio minuterna av halvleken är det stiltje i målproduktionen. IFK gör bara ett mål och det på straff. Istället kan Karlskrona gå ikapp och förbi. Underläge i paus för IFK i paus, 13-12.

IFK kvitterar direkt, men Karlskrona svarar direkt med 14-13. Det blir sista gången de har ledningen. Därefter tar IFK ett bastant grepp om matchen, gör ett ryck och bevakar ledningen matchen ut. 16-17 blir på fem minuter 16-22. Försvaret är nu betydligt bättre och då kommer kontringar på köpet. Karlskrona tröttnar samtidigt och har inget att sätta emot.  Känslan är att IFK hade vunnit även om bänken luftats ännu mer än vad som sker ikväll. Sista kvarten spelas av lugnt och stilla och den slutar med en säker och fullt tillräcklig femmålsseger. Bäst ikväll var Södra Kurvan som håll trycket uppe matchen igenom.

Kvällens viktigaste match för IFK spelades samtidigt nere i Kroatien. Där vann Zagreb överraskande mot Rhein-Neckar Löwen, och kvitterade därmed IFKs vinst mot Pick Szeged. Det tar vi på ett positivt sätt. Kul med en serie där det är spänning hela vägen, och vi blickar såklart uppåt i tabellen! Vi ska inte stirra nedåt och bara fokusera på Wisla Plock och Zagreb, utan nu vet vi att det går att ta poäng av övriga lag. Och det ska vi så klart göra. Vi ska inte vänta till sista omgången och bara hoppas på att Zagreb inte tar fler skrällpoäng innan dess, och med press på oss att vi måste ta poäng där nere. Vi ska säkra slutspelsplatsen innan dess.

Nu går vi in i december. En jämförelsevis lugn månad med bara sju matcher varav en i Champions League. Den är bort mot HC Vardar på lördag, upplagt för två poäng eller vad säger ni?

För det är ju faktiskt vi som är IFK!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar