En lugn tillställning och 2 poäng.

IFK Kenneth – IFK Kristianstad, 25-28 (12-13, 13-15)

Handbollsligan, match 15
Publik: Troligtvis

Kamratmöte och tillika returmöte mellan Skånes båda IFK-lag i handbollens finrum. Det förra i Arenan 5 oktober slutade med kristianstadvinst (33-23). Någon annan utgång var det ingen som räknade med i kväll. Oddset var 1,03 så på en spelad hundring var vinsten enorma tre kronor. IFK (givetvis är det IFK Kristianstad som avses med IFK i den här bloggen) hade en tung match i benen från i torsdags och Ysta spelade så sent som i fredags borta mot IFK Skövde . Detta märktes för tempot genom hela matchen var lågt.

IFK passar på att lufta bänken och låter Leo, Johannes, Viktor och Richard komplettera Olafur, Albin och Arnar i startuppställningen. 0-1 på straff av Jerry efter 1 minut och 0-2 av Olafur efter 3 minuter.Albin sätter 1-3 efter kvällens antagligen längsta anfall och så fortsätter det i lugnt och stilla tempo. Känslan är att målen mer beror på individuella prestationer än av en väloljad lagmaskin. Richard 2-4 på genombrott och Olafur 3-5. Leo räddar men retur ut till Ystas linjespelare som gör 4-5. Olafur skjuter över och Ysta har kvitteringschans, men tappar bollen i sitt 7 mot 6-spel som de körde konsekvent med under stora delar av matchen. Viktor kan kontra in 4-6 i tomt mål och Kenneth tar Time Out för Ysta redan efter 9 minuter. Den känns märklig för de är definitivt med i matchen och kunde lika gärna haft oavgjort 5-5. Albin åker i golvet och ersätts av Stig Tore (bara inte en långvarig skada nu, likt den O’Sullivan fick mot H43 för två år sen). Missat inspel till Arnar ger kontring och kvitterat 6-6. Nu stundar Viktor Hallén-show med tre mål på fyra avslut och Johannes stack emellan med ett mål och 8-10. Leo tar en straff och Philip sätter 8-11 på genombrott efter 18 minuter. Ny tremålsledning, 9-12, genom Philip ”Dunder” Henningsson. Båda lagen slarvar och först efter fem helt mållösa minuter och en Time Out av IFK (25:e minuten) kommer nästa mål. Viktor ”Bäst i första halvleken” Hallén sätter 9-13 med fyra minuter kvar. Tyvärr blir det straff för Ysta och utvisning för IFK vilket resulterar i halvtidsresultatet 12-13.

I andra halvleken följs lagen åt och det är lika 21-21 med knappa kvarten kvar. IFK varvar upp och sätter in första linan med bland annat Jerry, Tim och Nebojsa. Till allas vår glädje är även Albin åter i spel. Tempot ser inte ut till att öka, men Ysta har helt klart tappat krafterna. I lägen när man tidigare gick upp och sköt eller passade linjen kommer nu bara en pass vidare i sidled. Trots straffmiss gör IFK tre raka mål och har ett stabilt grepp om matchen med 21-24 inne på upploppet. Time out av Kenneth. Philip åker på en tvåa och Ysta får nytt hopp genom 22-24. Arnar får ett inspel på linjen och har stora problem med att plocka upp bollen men lyckas på något märkligt vis ändå hysta in den i mål, 22-25. Ysta är trötta och går rakt på en offensiv foul, Richard sätter 22-26 och ny time out av Kenneth. Nebojsa vill stänga matchen och räddar men ett missat inspel av IFK till linjen ger kontring och 23-26. Ysta kör tvåpunkt och Ola tar time out. Där instruerades säkert spelarna i någon listig kombination men Albin lyssnade nog inte för han kliver rakt fram och bokstavligen dunkar in bollen i mål, 23-27 och Handbollsligan delade där ut två poäng till IFK även om det återstod två minuter av matchen. Richard sätter 24-28 och med minuten kvar kan IFK gå för en femmålsvinst men ett dåligt avslut ger istället mål för Ysta och matchen slutar 25-28.

Seger utan att imponera på nytt är faktiskt ändå imponerande på något vis. IFK har blivit ifrågasatta under hösten, men är ändå det lag som tappat minst antal poäng (5), även om LUGI och GUIF inte hade blivit bestraffade med poängavdrag efter #licensgate. IFK är tvåa i tabellen med en match mindre spelad. Matcherna duggar tätt och på onsdag är det hemmamatch mot Aranäs och upplagt för att utöka hemmasviten till 34 raka segrar. Men det går inte att räkna hem den segern i förväg. Aranäs vann ju mot LUGI i torsdags. För övrigt märkligt att den sensationen, och att Ricoh hade en gigantisk ledning i halvtid mot Ysta vit och vann den matchen, helt hamnade i skuggan av att en av Sveriges genom tidernas bästa målvakter räddade en straff! Stoppa pressarna!

Så på onsdag är det paus i julstöket och alla till Arenan. Om trean Redbergslid samtidigt vinner hemma mot Alingsås kan vi fira jul som serieledare! Bättre krydda kan julagroggen inte få!

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar