En vinst är en vinst är en vinst

IFK Kristianstad – HK Aranäs, 28-22 (15-13, 13-9)

Handbollsligan, match 22
Kristianstad Arena, publik 0 (plus restauranger)

12 februari 2021

Det kanske inte såg så snyggt ut hela tiden ikväll, men det struntar vi fullständigt i. Årets första vinst är bärgad, vi klättrar uppåt i tabellen och gör greppet om slutspelsplatsen lite fastare. Men framför allt är det en efterlängtad vinst för alla på och utanför plan!

IFK öppnar målskyttet genom Anton på straff i första anfallet. Gästerna kvitterar i anfallet efter, och det blir den sista gången i matchen de har ett likaläge. Anton ger IFK ledningen i spel 6 mot 4 (!), en ledning som sen IFK aldrig släpper. Flera gånger om tar IFK en tremålsledning, men varje gång svarar Aranäs och reducerar igen. Det märks att spelarna i IFK  är smånervösa och inte alltid tar de bästa avsluten framåt. Och halvleken avslutas på exakt det sättet. Med 10 sekunder kvar tar Ólafur ett dåligt läge, utan att att armen var uppe, så gästerna hinner kontra in en reducering. Istället för en bekväm fyramålsledning i paus, har vi istället en nervös tvåmålsledning, 15-13. Och i andra halvlek är det gästerna som börjar med bollen …

Men det är IFK som gör första målet i andra halvlek, och vi har en ny tremålsledning. Visserligen reducerar Aranäs till 16-14 men tre raka IFK-mål ger en femmålsledning 19-14 sex minuter in i halvleken. Några minuter senare har det vuxit till åtta mål, 23-15, och IFK kan kontrollera matchen in i mål. 23-15 görs för övrigt att Isak Larsson som i sin första match på plan (efter två på bänken) gör sitt första mål i IFK! Nu är han bara 1 074 mål ifrån att tangera sin fars målproduktion i IFK. Det märks att pressen har släppt på spelarna i matchen. Segern cementeras av Gustaf som tar en straff med tre minuter kvar och sätter effektivt stopp för Aranäs sista chans till en poäng ikväll.

Glädjen var stor när vi äntligen fick se den klassiska segerringen efter matchen.

Noterat:

  • Det var nog tur att Johan inte var med på plan ikväll (avstängd efter det röda kortet senast). Med kvällens kinkiga domare (Kurtagic/Wettervik) som blåste för det mesta hade han antagligen fått se hela kortleken innan IFK hade passerat niometerslinjen i första anfallet. 10 utvisningar totalt i en match som var hur lugn och stillsam som helst på den fronten.
  • Två spelare ikväll med sin första uttagning till matchtruppen (Mårten Nilsson, M6, född 1998 och Albin Leyman, V9, född 2003)
  • Vi gratulerar Adam som gör mål 400 (och 401) i IFK
  • Vi gratulerar också vår idrottspsykolog Johan Ekengren som äntligen fick se en seger när han satt på IFKs bänk.
  • Är det inte dags att börja släppa in publik på läktaren igen, nu när vaccinationerna så sakteliga rullar igång, och vi alla har ett års vana av att hålla avstånd, sprita händer och hålla sig hemma vid symptom och sjuka familjemedlemmar? Vi kan kan väl mjukstarta med 10% av respektive arenas kapacitet? Så länge inte övriga delar av samhället är helt nedstängda, varför ska då idrotten vara det vad gäller publik?

Nu närmast väntar två bortamatcher, OV Helsingborg på söndag och Dinamo Bucaresti på tisdag. Nu bygger vi på med nya segrar inför avslutningen i serien och sen laddar vi för slutspel i SM och EHF Europa League! Som de säger i Mellon:

NUUUUUUUUU KÖR VIIIII!

/Eder Daniel Sirensjö

Lämna ett svar