Familjedag på Liseberg

Redbergslids IK – IFK Kristianstad, 23-23 (14-14, 9-9)

Lisebergshallen
Handbollsligan, match 31
11 mars 2018

IFK är klara för slutspel sedan länge, och har ett tätt schema framöver med dubbla slutspel, så laget tog chansen att åka på en söndagsutflykt till Liseberg för lite lagbygge och avkoppling.

Ola, Leo och Tim blev åksjuka redan innan det började och var inte med. Olafur kände sig sig lite hängig och stod bredvid attraktionerna och höll i väskor, plånböcker och mobiltelefoner när de andra åkte. Domarna gjorde vad de kunde för att det verkligen skulle vara en lugn och trevlig tillställning, så de blåste på allt och viftade frenetiskt med de gula korten och gjorde även då och då kaninöron med fingrarna.

Det började inte alls bra, för IFK hade glömt att skaffa åkband. Stig-Tore köpte dock en enkelbiljett till Balder och gjordes laget enda mål de första tio minuterna. IFK tryckte in nödstoppet och tog timeout för att fixa åkband till alla. Viktor var snabbast, tätt följd av Valter och Stig-Tore. 5-1 hade nu blivit 7-4 och nu var det Redbergslids tur att bryta strömmen en minut på nöjesparken, en kvart in i matchen, för att lägga upp taktiken på nytt. Vad ska vi åka? Vilka längdkrav klarar vi? Var är det kortast köer? De tar en ny fyramålsledning, 9-5, och har chans på ännu mer. Men nu så fick IFK äntligen upp farten på åkandet. Gunnar testade Virvelvinden, och gjorde både mål och assister. Fem raka mål av IFK, trots en pass ut på kanten från Albin som Johannes antagligen hade behövt åka Atmosfear för att kunna nå. Upp i ledning, 9-10, för första gången i matchen, genom Albin och Johannes i AeroSpin, en passningsfint som fick hela Redbergslid upp på läktaren för att köpa sockervadd.

Resten av matchen tillbringade bägge lagen lite trivsamt i Kaninlandet, den lugna delen av parken med Farfars Bil, Kaninresan, Fisketuren och liknande attraktioner, med bara en och annan snabb åktur i de fräckare åkattraktionerna. De följs åt och turades om att vara i ledningen, och aldrig mer än med ett mål. Är det familjdag, så är det. Med tre minuter kvar är det lika, 23-23. IFK har en sista chans att vinna jackpotten på chokladhjulet, men istället för att använda någon typ av karusell för att ta sig fram till avslut körde Gunnar Radiobil in i försvaret, vilket domarna tyckte var lite väl bryskt. De blåste av för offensiv foul och Redbergslids fick chansen men de bommade grovt i skyttet på femkampen. Tillställningen slutar rättvist lika, 23-23.

Hem till Skåne igen, efter en trevlig heldag på Liseberg. Nu är det dags att varva upp på allvar, för nu kommer det att bli åka av:

  • Onsdag, 14/3 kl 19, avslutning på Handbollsligan med match hemma mot Ricoh HK. Ett Ricoh som inte har något att spela för. Elfteplatsen är redan klar, och kvalspel väntar. Men tro inte att det blir en enkel resa på buss 62 i hemmasviten. Förra säsongen avslutades mot just Ricoh HK. Vad som skulle bli en enkel tur på buss 42 utvecklade sig till en rysare. Ricoh ledde med två minuter kvar, Stig-Tore gick på genombrott och flippade in segermålet, 28-27, med 59.59 på klockan.
  • Söndag, 18/3 kl 17.30, Kvartsfinal 1 mot antingen tabellåttan IK Sävehof eller sjuan som blir Ystads IF eller GUIF. Jag tror det blir GUIF som IFK väljer.
  • Lördag, 24/3 kl 18, åttondelsfinal hemma mot SG Flensburg-Handewitt i Champions League!
  • Onsdag, 28/3 kl 19, returmatchen borta mot SG Flensburg Handewitt. Åk med IFK eller Södra Kurvan, eller fyll bilen och ta en tripp till staden precis söder om den dansk-tyska gränsen. Minns matchen 2014 borta mot Hamburg i EHF-cupen, förlust hemma med 27-29, en överraskande vinst borta i returen (där brandgult vann även matchen på läktaren) med 28-26 och utslagna på mindre gjorda bortamål. En upplevelse som nu kan överträffas. Bara en som sak som att man får dricka öl på läktaren gör resan värd.

Och detta är bara början på resan som förhoppningsvis varar en bra bit in i maj!

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar