Fem tekniska fel för mycket

Alingsås HK – IFK Kristianstad, 34-30 (18-13, 16-17)

Handbollsligan, match 10
Estrad Alingsås, publik 50
14 november 2020

En förlust svider alltid och sitter kvar som en tagg i hjärtat. Hur länge varierar dock från match till match. IFK Kristianstad har förlorat 287 matcher det här årtusendet (av 811 spelade matcher). Den här förlusten hamnar nog på plats 250-ish på listan över bittra förluster, och taggen försvann redan innan kvällens första vinglas till lördagens grillade ryggbiff hälldes upp. Vi har inget glimrande bortafacit på Alingsås, och det delas inte ut några medaljer i november. Visst hade det suttit som en smäck med 2 pinnar in på kontot idag, men mot Alingsås slutar det allt som oftast med en hemmavinst. På 18 hemmamatcher mot AHK har IFK 12 vinster och 1 oavgjord, ett utfall på 69,4%. På 19 hemmamatcher för Alingsås HK mot IFK har de 13 vinster, ett utfall på 68,4%.

Det vi tar med oss är:

  • Anton Haléns 12 mål på 12 avslut (i sin match nummer 100 för IFK). Antagligen klubbrekord vad gäller antal mål på 12 avslut. #världsklass
  • Gustaf Bankes räddningar, särskilt de två straffräddningar. Han var 100%-ig mot Benjamin Helander i Alingsås som hittills på 28 straffar varit 100%-ig.
  • Gregor Ocvirks inhopp. Han gjorde det bra den tiden han fick.
  • Markus Olssons skytte som börjar hitta tillbaka till gammal god form. 6 mål ikväll gör att han närmar sig trean i IFKs alla tiders skytteliga, dvs Ólafur.

Det vi inte  tar med oss är:

  • Alla rackarns tekniska fel. Särskilt i den första halvleken. När vi hade chansen att knappa in så kom det ett tekniskt fel med en kontring och mål i nacken. Så vinner man inga matcher i Estrad.

Det vi inte vill ta med oss, men är så illa tvungna, är:

  • Espen Christensons knäskada i matchinledningen. Jag citerar en Sveriges främsta experter på området, Markus Waldén, ”Oj, ser inte bra ut”. Mycket stor risk att Espen inte spelar mer förrän hösten 2021. Så jäkla trist, för oss, för IFK men framför allt för Espen själv. Vi håller tummarna för dig Espen!

Fortsatt serieledning dock, i en något haltande tabell.

Nu närmast väntar bortamatch på tisdag i EHF European League mot franska USAM Nimes Gard. Inte en match som vi kalkylerar med att vinna för att nå slutspelet, men 2 poäng hade varit en glad och trevlig överraskning. Nästa match i Handbollsligan är hemma på lördag mot Hanisch & Co. i IFK Skövde. Ett lag som verkligen var på gång i våras, och hade mycket väl kunnat utmana IFK om SM-guldet som vi aldrig fick spela om. En spännande match att vänta i Colosseum. Att det blir mer än 50 på läktarna är tyvärr inte troligt, så ni 50 lyckligt lottade som får biljett får hålla låda för övriga i nummer 8!

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar