Femte raka seriesegern!

Ysta IF – IFK Kristianstad, 30-35 (11-19, 19-16)

Handbollsligan, match 28
Ysta Arena, publik 1 902
5 mars 2019

Med fyra omgångar kvar är den femte raka seriesegern bärgad! Fem raka är tangerat rekord med Majornas IK (1939/40-1943/44).

Matchen som sådan var stundtals ingen handbollspropaganda och var snarare ett fall för Wallander än för handbollsälskare. Ysta försökte mörda handbollen med detta förbannade sju-mot-sexspel (ta ut målvakten, dra ner på tempot, kasta gris och vänta på luckan som kommer för eller senare).

IFK tar ledningen i första anfallet (Marc avstämt i krysset) och tar direkt kommandot om matchen. Ysta lyckas visserligen kvittera tre gånger om till 3-3 efter sex minuter. Men sedan går det orangea tåget, genom fyra raka mål på tre minuter. Tre av dessa av matchens gigant, Adam Nyfjäll. Ysta minskar avståndet till två mål, 6-8, men fem raka IFK-mål (två av Adam) avgör i princip matchen. Ysta gör visserligen några försök att närma sig men IFK kontrollerar matchen fullständigt och rycker på nytt varje gång. Paussiffrorna skrivs till 11-19, efter tre raka IFK i slutminuterna.

Andra halvlek blir en 30 minuters stillsam resa mot seriesegern. Visserligen kan Ysta närma sig till som minst tre måls underläge (27-30, 28-31) men segern är aldrig hotad utan IFK vinner bekvämt med fem mål, 30-35.

Med avslutat Champions League-spel är det nu fullt fokus på slutspelet. Seriesegern säkrar en plats i europaspelet nästa år, men självklart är det Champions League som lockar. Den biljetten får de svenska mästarna, och självklart vill vi fem raka även på den fronten. Och det guldet ska ju tas på hemmaplan. Nyckeln är Kristianstad Arena, och hemmasviten. Även om seriesegern är klar är det viktigt att fortsätta vara oslagbara, och framförallt då på hemmaplan. Så slut upp mangrant under de återstående seriematcherna och under det kommande slutspelet!

MÄSTARNA FRÅN SKÅNE HÄR ÄR VI!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar