FEMTIO RAKA! FEMMA NOLLA!

IFK – Lunds Universitets Gymnastik och Idrottsförening, 33-19 (14-11, 19-8)

Handbollsligan, match 5
Kristianstad Arena
Publik: 4 517

Respekt! 50 raka hemmavinster mot svenskt motstånd sedan mars 2015 i den svenska handbollens högsta liga. En makalös svit som inget annat lag varit i närheten av. Jo, det fanns ett lag som under nästan tre år (5 november 1950 – 18 oktober 1953) var obesegrade i sin hemmaborg, och det var ju IFK det också. 33 raka vinster, eftersom de spelade mindre matcher i serien och slutspel. Så IFK har rekordsviterna både i antalet matcher och i tid.

För en gångs skull är IFK med direkt från matchstart och tar en tvåmålsledning innan spelarna kommer på att publiken också minsann ska få jobba och svettas lite, så de börja spela lite lojt både framåt och bakåt och släpper upp LUGI till en tremålsledning, 5-8, en kvart in i matchen. Men sen visar Leo att nu får det räcka, och att matchen mot Zagreb bara var en tillfällig plump i protokollet. Han tar straff och radar upp räddningar på rad och har en makalös förmåga att sätta bollen i spel, Tornadohandbollen personifierad. IFK ser ut till att gå mot en uddamålsledning i halvlek, men en dubbelräddning, vindsnabba utkast och en räddning i slutsekunden ger istället 14-11 i paus.

I andra halvlek är det spel mot ett mål. IFK fullkomligt springer sönder lundapågarna och gör mål i princip när de vill. Albin blev punktmarkerad, men hänger ändå in bollen resolut i krysset. Leo fortsätter att spika igen och så med 10 minuter kvar och en betryggande tiomålsledning får Gustaf chansen att visa att även han har glömt matchen i lördags. Han räddar både frilägen och straff! 33-19 slutar denna historiska match.

Sviten är värd att uppmärksammas lite extra så jag har gjort en djupdykning i statistiken på längden och på tvären. På Twitterkontot @IFKsviten kommer under de kommande dagarna presenteras diverse statistik. Ni kan ju redan nu börja fundera på exempelvis vem som gjort flest mål i sviten, vem som har gjort flest mål under en match, vem som har gjort mål flest matcher i rad, flest utvisningar, minsta och största publiksiffran, största underläget i någon match och en hel del mer.

Sviten 50

Handbollsligan då? Jo tack, resan Serieledning från start till mål fortsätter. Fem matcher, fem vinster och 10 poäng och 44 plusmål är respekt det också.

Tabell match 5

Nu vankas två bortamatcher i Champions League mot Barcelona, som svajade mot Rhein Neckar-Tollbring i förra matchen. Därefter väntar Pick Szeged. Någon poäng eller så på dessa matcher skulle smaka mumma.

Vi passar också på att uppmärksamma Kristianstad IK, som idag också tog en historisk hemmaseger, vinst mot Helsingborg med 10-0! Tvåsiffriga framåt och håller nollan bakåt! Det är också respekt! Vi går mot en spännande säsong inom kristianstadidrotten.

Och sträck lite extra på er en historisk dag som denna, för DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

 

 

Lämna ett svar