Festförstörarna

Ysta-IFK, 27-31 (10-15, 17-16)

Elitserien, omgång 20, 160203

Publik: 2 430 (nytt rekord i Ysta)

Upplagt för fest, första matchen för Ysta i sin nya gymnastikhall (och dessutom sin 999:e match i högsta serien). Frågan är hur man tänkte när man bjöd Sveriges i särklass bästa handbollslag till festen? IFK tackade för inbjudan, tömde bålskålen och dansade på borden. Man bjuder inte in den lokala motorcykelklubben till sin första ff-fest 15 år gammal. Pojkar mot män, pojkar mot män.

Inte ens första elitseriemålet fick hemmalaget göra för det dundrade Jamali in efter 30 sekunder. Ysta ville trots allt vara med på festen och gjorde tre raka mål till 3-1, fast Lukas Nilsson brände en straff högt över. Efter sju minuter missade Jamali och Ysta kontrade in 5-2, men tolv minuters tornadohandboll gav 6-9. IFK vann alltså den perioden med 7-1 trots två utvisningar (Lagergren och Jamali). Ollie drar upp volymen på stereon och ökar trycket på festen. Han hoppar i sidled, hänger och hänger och dunkar in 7-10 efter 20 minuter. Grannarna har nu ringt polisen och klagat så de rycker ut och haffar Tollbring som åker på en utvisning. Men Simic räddar gång på gång och skickar bollen på kontring. Tollbring slipper ur fängelse men istället syr man in Hanisch sista minuterna av halvleken. Ysta gör genombrott men Simic räddar och skickar Tollbring på att hämta mer bål, 10-14. Ysta går på anfall, Kim Andersson skjuter men Simic knyter slipsen runt pannan, räddar och skickar bollen på kontring, 10-15 och slut på första halvlek. IFK hade 4 utvisningar, men vinner dem med 6-1! Då är man kung på festen!

Andra halvleks första anfall kan sammanfatta hela matchen. Kim går upp och hotar att skjuta, men alla vet att han tänker passa Lukas som skjuter, men Simic räddar (egentligen var det utanför men enligt Claes Hellgren räknas det som en räddning). Lagergren drar den mellan benen på försvar och målvakt, 10-16. Simic räddar skott från Lukas och IFK får straff i kontringen, 10-17. Där och då var festen på väg att ta slut. IFK ökar takten och drar ifrån till 13-25 efter 43 min. Ysta tar time out och gästerna börjar nu känna att man kanske varit lite väl oschysst mot festfixaren så man slår av på takten igen. De har trots allt haft 6 man på Europas största fest, 2 veckor i Polen skojar man inte bort. Dessutom väntar Champions League nästa vecka. IFK gjorde 7-1 i första halvlek, nu får Ysta göra 7-0 i andra innan Ollie gör 20-26 med 6 minuter kvar. Ysta hinner snabbstäda sista minuterna innan föräldrarna kommer hem, mest tack vare en ny vända av Polisen som sydde in två IFK-are (O’Sullivan och Pettersson). IFK satte punkt för festen genom  premiärmatchens sista mål, Lindskog 27-31, i slutsekunderna. En segerring dansades på borden som avslutning på den kraschade festen.

Veni, vidi, vici!

På måndag kommer Drott på besök och på torsdag kommer KS Vive Tauron Kielce från Polen på besök. Med andra ord förfest med hallänningarna innan det brakar loss mot polackerna. För övrigt har även Kristianstad HK hemmamatch mot poänglösa jumbon Spårvägen på torsdagen, så det är upplagt för en stor handbollskväll med först damerna i A-hallen och sen herrana i EF-hallen. Så alla till Arenan, och det garanteras att alla åskådarna får se planen.

Vi älskar IFK!

/Daniel Sirensjö

 

 

 

Lämna ett svar