Finbesök i Kristianstad Arena

IFK Kristianstad – CS Magdeburg, 28-34 (13-16, 15-18)

EHF European League, kvartsfinal 1:2
Kristianstad Arena, publik 0
13 april 2021

CS (Christian O´Sullivan) Magdeburg på besök och storfavoriter till att nå Final 4. Vi ska visserligen aldrig räkna ut IFK, men på 14 matcher mot tyska lag har det bara blivit två vinster (Hamburg borta och Rhein Neckar Löwen hemma) och resten förluster.

Gästernas felstavade buss. Det ska så klart vara CS Magdeburg, efter lagkaptenens initialer

Matchen börjar bra och IFK tar till och med ledningen i inledningen efter flera grymma räddningar av Espen. För att lyckas med en skrällseger måste vi verkligen upp på vår högsta nivå, sätta lägena och minimera misstagen. Ett par missade inspel till linjen, två brända kontringar och någon utvisning för mycket kostar oss ett tremålsunderläge i paus, 13-16.

IFK börjar andra halvlek på bästa sätt och gör det två första målen, 15-16 och vi är med i matchen. Tyvärr kommer en olycklig sekvens med utvisning och stolpträff och gästerna rycker åt sig en fyramålsledning. Ännu värre är att Ólafur mitt i ett anfall lägger ned bollen på marken och ber domarna att stoppa klockan. Fel på bollen? Nej, han har ont och måste byta! Han linkar av planen och in i omklädningsrummet med IFK läkare. Senare ses han sitta på läktaren med en lindad fot. Vi håller tummar och tår för att det bara är en stukning, och att han är tillbaka i spel på lördag i semifinal 2 mot IFK Skövde. Utan honom på plan ikväll försvinner antagligen möjligheterna att hämta in underläget. Ungdomarna kommer in, men räcker inte hela vägen mot Bundesligalaget. Visst gör de mål, men även ett och annat misstag (helt förlåtligt). Synkningen med Markus är inte heller klockren, de har ju inte spelat ihop särskilt mycket under säsongen. Nu är den fromma förhoppningen att det inte ska rinna ut iväg. Kan vi hålla det fem mål vid full tid får vi vara nöjda. Och chansen till det kommer, men kontringen sista halvminuten tappar tempo och tiden rinner ut utan en reducering, så det blir en sexmålsförlust, 28-34.

Dock fortfarande ett helt OK resultat, med tanke på hur säsongen sett ut. Och det är inte helt kört på tisdag i returen, men det ser så klart tungt ut. Men det hade varit ännu tyngre att behöva åka till Tyskland mitt i slutspels- och pandemitider med ett helt ointagligt underläge, typ 10-15 bollar. Lite för många utvisningar i kväll, och sen får vi inte glömma bort att det hade varit ett helt annat IFK på plan med en fullsatt Arena.

Nu blickar vi framåt mot nästa match i Arenan, för på lördag kommer det betydligt mer överkomliga motståndet IFK Skövde, och då ska vi såklart skapa spänning och nerv i semifinalserien.

FRAMÅT KRISTIANSTAD

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar