Flensburg 1 – IFK 1 Orange, 10-12

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, Omgång 7
23/7, 13.45

IFK 1 Orange fortsätter att närma sig trean LUGI. Vinst mot Flensburg 1 och nu bara 1 poäng bakom lundensarna. Matchen mot Flensburg kontrollerades enkelt från start till slut.

Olafur tar uppkastet och IFK kan starta första anfallet. Olafur 0-1, Leo räddar och måttar ett skott mot tom bur men håller inne skottet. Anfallet byggs upp och avslutas av Emil Schuster som gör 0-2. Flensburg reducerar men nu håller Leo inte inne med skottet utan sätter 1-3 i tom bur.

Flensburg går för ett hårt avstämt skott, Leo räddar men retur till tyskarna. De tappar dock strax bollen och Olafur ökar på ledningen till 1-4. 2-4 ger chans på snabbt IFK-mål. Uppspel till Johannes och 2-5. Flensburg gör 3-5 men deras västspelare hinner inte byta in målvakten utan får ställa sig i mål. Detta utnyttjar Henningsson till 3-6.

Flensburg tappar bollen och ett snabbt uppspel av IFK hamnar på kanten hos Johannes som hårt trängd inte får in bollen. Leo räddar och nytt läge för Johannes som inte riktigt hade marginalerna med sig i alla avslut och missar. Flensburg reducerar två gånger om till 5-6.

Lagen gör nu mål i varje anfall så IFL leder omväxlingsvis med ett eller två mål. Med två minuter kvar sätter Moberg-Andersson 9-11 och Flesnburg går för ny reducering med ett stenhårt skott i ett friläge men Leo räddar och bollen studsar IFKs väg. Anton Persson stänger matchen definitivt med 9-12 i krysset.

Leo Larsson gör en Champions League-räddning.

Anton missar mål men det är inte så konstigt eftersom han får en hård knuff i sidan i skottögonblicket. Henningsson i mål är på Flensburgs sista skott, men bollen går ändock in till slutresultatet 10-12.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar