Flensburg 1 – IFK 2 Svart, 12-14

Åhus Beachhandboll
Omgång 3
SG Flensburg-Handewitt 1 – IFK Kristianstad 2 Svart, 12-14

I tredje omgången möts två obesegrade lag. Sascha tar i vanlig ordning uppkastet och nu testar de en ny variant där han stöter bollen framåt och Viktor Hallén går för anfall men fångar inte bollen. Istället går Flensburg till anfall men drar bollen i ribban. Sascha sätter 0-1 och Tim sätter 1-2 i krysset innan Flensburg kvitterar igen.
Hallén gör mål men det döms som övertramp. Simic räddar i sin tur nästa anfall och är klinisk på kast med liten boll. 2-3 sitter i tom kasse. Tim fortsätter att göra mål från högerkanten och drar in 3-4 och sen (premiär för nytt handbollsord) enhandslimmar Simich det hårda skottet på Flensburgs friläge på vänsterkanten. Enhandslimmar, kom ihåg var ni läste det först!
Hallén flippar in 3-5. Hanisch är het i väst och drar in 4-6 i krysset och hinner inte byta in Simic utan får ställa sig i eget mål. Flensburg utnyttjar inte detta läge utan gör övertramp.
Sascha går för tremålsledning men drar bollen i stolpen. Kastet mot tom IFK-kasse dämpas av IFK så Simic hinner in och rädda men bollen får en konstig skruv och rullar sakta, sakta in vid stolproten och stannar precis efter mållinjen, 5-6 och kontakt för tyskarna.
De får sedan chansen till kvittering när IFK slarvar bort bollen men de sätter bollen hårt i ribban med fem minuter kvar. Stig Tore Moen gör 5-7 från högerkanten. Lagen gör mål i varje anfall tills IFK stör Flensburgs passning i anfallet och Simic sätter 7-10. Med 2.30 kvar har Hanisch läget för tremålsledning 8-11, men skjuter över. Flensburg gör 9-10 och matchen lever, men Simic drar in 9-11. Nästa anfall räddar han, men Flensburg behåller bollen och gör 10-11.
Hallén gör 10-12 och Simic räddar läget från högerkanten med en minut kvar. Med 30 sekunder kvar avgör TIV (Tim I Väst) med ett underarmsskott till 11-13. Flensburg reducerar igen men Simic (så klart) sätter slutresultatet 12-14 i tom bur.

IFK 2 Svart är utan poängförlust på plats 2 i tabellen med sämre målskillnad än Flensburg 2.

Lämna ett svar