Flensburg 2 – IFK 1 Orange, 10-9

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, Final
23/7, 21.45

Damerna i Kristianstad HK visade vägen med seger mot H65 Höör i damernas elitklass. Det var upplagt för en historisk kristianstaddubbel genom en seger för första gången för IFK Kristianstad i elitklassen på Åhus Beachhandboll. Tyvärr blev det inte så. Inte alla sagor har ett lyckligt slut för Flensburg ville också vinna.

Olafur förlorar uppkastet men fräckisen går nästan hem när Johannes drar fram som en tornado och tar bollen framför stillastående tyskar. Rent läge rakt framifrån men bollen sitter i kryssribban och ut. Chansen till ledning kommer ändå eftersom Leo räddar Flensburgs första skott och returen går ut till Olafur. Anton sätter 0-1 på vänsterkanten. Leo räddar igen och Henningsson gör 0-2. Bra öppning av IFK!

1-2 blir 1-3 genom avstämt skott av Henningsson. Flensburg gör 2-3 och Olafur tappar bollen i anfall stressad av ett bra försvar. 3-3 sitter säkert bakom Henningsson som hoppat in i IFKs mål eftersom han inte hann byta in Leo. Ny ledning genom Anton på vänsterkanten, 3-4. Leo räddar men Olafur träffar stolpen. Flensburg siktar på det tomma målet och träffar också det, det vill säga ribba och ut. IFK missar på nytt och nu kvitterar Flensburg till 4-4. Halva matchen är spelad.

IFK gör tekniskt fel. 5-4 till Flensburg kvitteras av Olafur. 6-5 kvitteras på nytt av Olafur. Leo räddar men returen retligt rakt ut till Flensburg som inte missar friläget rakt framifrån, 7-6. Anton kvitterar 7-7. Flensburg till 8-7 och en passmiss mot Johannes hindrar kvitteringen. Leo räddar men Flensburg får tar bollen från IFK och gör 9-7 med en minut kvar.

9-8 av Johannes med 35 sekunder kvar. 10-8 av Flensburg reduceras till 10-9 med 10 sekunder kvar. IFK lyckas stressa fram ett inkast men sekunderna har tickat för snabbt så det skottet hade ingen möjlighet att leta sig in i mål.

Matchen slutar 10-9 till Flensburg som därmed försvar sin titel i sanden från förra året och tar hem prisschecken på 30 000 kr.

Snöplig förlust för IFK men vi kan ändå hålla huvudet högt. Ena laget ut i semifinal efter Sudden death och det andra laget förlorar finalen med uddamålet.

Nu checkar jag ut för idag efter två dagars maratonbloggande. Men nya ta för både IFK och mig i morgon söndag och måndag. Nu stundar två dagars handbollsfiesta i Kristianstad Arena och vi skall få en första glimt av vad nyförvärv och juniorer kan prestera på handbollsplan inomhus tillsammans med de kvarvarande i truppen. Så borsta av er sanden och kom dit.

Resan mot det tredje raka SM-guldet och det sjunde totalt börjar nu!

Handbollsfiesta i Kristianstad Arena:

Söndag 24 juli
– 18.00 HK Malmö – SG Flensburg-Handewitt
– 20.00 IFK Kristianstad – GWD Minden

Måndag 25 juli
– 18.00 HIF Karlskrona – GWD Minden
– 20.00 IFK Kristianstad – SG Flensburg-Handewitt

/Over and out, Daniel Sirensjö

Lämna ett svar