Flensburg 2 – IFK 1 Orange, 11-11

Åhus Beachhandboll
Omgång 5, 20.15
SG Flensburg-Handewitt – IFK Kristianstad 1 Orange, 11-11

Lag 1 Orange slutspelsjakt fortsätter. Ny poäng, nu mot tyska Flensburg.

Olafur tar uppkastet mot Glandorf. Glandorf vinner men IFKs fräckis är nära att gå hem när en spelare störtdyker efter den fria bollen, men får aldrig kontroll på den i friläget som uppstod. Flensburg gör 1-0 innan Emil Schuster i väst kvitterar. Det blir 2-1 innan Emil på nytt kvitterar. Det blir 3-2 men nu missar Emil kvitteringsläget med ett skott över och Flensburg gör 4-2.
Olafur reducerar i kantläge. Leo är på nästa skott men bollen går ändå in till 5-3.
IFK missar en pass, och Flensburg replikerar omgående med en passmiss så Johannes sätter 5-4 i tom bur. IFK har nu ett bra försvarsspel och Flensburg kommer inte till några bra lägen utan Leo kan enkelt rädda. Olafur sätter 5-5 efter 5 minuter.
Flensburg gör 6-5 och nu byter IFK till Henningsson som västspelare. Olafur gör 6-6 och Flensburg kastar bort bollen (kbb). IFK kan gå för ledning men även de kbb och Flensburg gör 7-6 i tom bur. Henningsson som väst sätter 7-7 och Flensburg missar sen kastet mot öppet mål med 2 minuter kvar.
Olafur ger IFK ledningen för första gången i matchen med 7-8. Johannes Larsson ger ny ledning med 8-9. Flensburg kvitterar igen men Leo sätter 9-10 i tom bur med en minut kvar. Flensburg kvitterar och med tio sekunder kvar sätter Anton 10-11. Med någon ynka tiondels marginal sätter Flensburg kvitteringen och matchen slutar således 11-11. Återigen rättvist med oavgjort, men med lite mer tur kunde det gett två poäng.

En match återstår i kväll. IFK 2 svart mot Minden 2 kl 21.30.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar