Serieseger!

IFK-LMM Karlskrona 34-22 (16-10, 18-12)

Elitserien, omgång 28

Publik: Störst, bäst och vackrast

Lördagsmatch i Arenan, utsåld såklart. Fest redan där. I potten ligger säkrad serieseger (arbetsro inför slutspel, 100 000 kr samt plats i EHF-cupen). På motståndarsidan står LMM & Co. Utgången kunde bara bli en, solklar hemmavinst. Bjudodds från Svenska Spel, 1.01. En inkastad miljon hade gett betongsäkra 10 000 på kontot.

Matchen började trevande med inte ett mål på tre minuter, innan Ollie stänker in 1-0. Lagen följdes åt till 3-3 efter 8 minuter men sen gick tåget. Ollie gör 5-3 och Leo räddar straff. Petterssom får läget från 6 meter och lyckligtvis hoppar två motståndare upp på hans rygg, och då missar inte Chewie, 6-3. IFK snor bollen och Pettersson gör 8-4, och matchen känns avgord. Stolpträff av Jamali och ett missat inspel ger 8-6 efter 18 minuter. IFK tar time out, Ola styr upp det hela och sen gick tåget på riktigt. Cederholm kommer in och visar varför han har en plats i landslaget. Han dunkar in ett par mål på egen hand. Leo gör många räddningar och LMM Karlskrona har det tvärtungt i anfallet. IFK visar tyngden och glider ifrån till 16-10 i paus.

Ofta är de första minuterna av andra halvlek avgörande. Antingen drygas halvtidsledningen ut, eller så knappas underläget in. Ikväll var det inget snack om saken, IFK gled ifrån bekvämt. Efter nio minuter stod det 21-12, men då fick gästerna två straffar i rad. Den första satt och gav 21-13, men den andra stoppades av Nebojsa ”Kielcedödaren” Simic.

Antagligen var matchen avgjord där så det sjöng om det. Själv har jag ingen aning eftersom förfesten var slut och vi nu skulle vidare till handbollsfesten för föräldrar och tränare i Åhus Handboll P04. Inlogget till TV4 Play gick sådär och det var inte förrän det var minuten kvar som det fungerade igen. Lagom till Johannes ”Mr 100 %” Larsson satte slutresultat 34-22 kom bilden tillbaka. Men resultatet talar för sig själv så det var inget snack om saken. IFK malde som väntat ner LMM Karlskrona och tog en bekväm seger.

Seriesegern säkrad. Nu är det fullt fokus på SM-slutspelet. Fyra matcher återstår och tar IFK fem poäng har vi dessutom nått magiska 1 000 poäng i Maratontabellen!

IFK går från klarhet till klarhet. Resan till toppen i Europa har bara börjat och det är underbart att få följa med på den!

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar