Försiktig start

IFK 1 – IFK Ysta (10-11), IFK 2 – LUGI (8-11)

Åhus Beachhandboll, Elitklass
21 juli 2018

Publik: Ca. 1500

Två matcher, två förluster. Ingen vidare bra start för IFK, men det delas inte ut några medaljer idag så ingen ko på isen.

IFK – IFK Ysta
Första matchen mot IFK Ysta var jämn, med Ystad i förarsätet hela matchen med en eller två bollars ledning. IFK var aldrig i ledning under hela matchen utan som närmst lika ett par gånger. Ysta med nyförvärvet Petersen är extremt inlästa på ystasonen Leo, så för att förvilla skiftade Leo och Olafur tröjor. Olafur i mål och Leo ut på  högerkanten. Taktiken gick sådär till att börja med, men Leo skötte sin del av avtalet och gjorde mål framåt. Olafur hade det lite tyngre och fick inte tag på bollarna. Men, som sagt, det är inte antalet räddningar som är viktigt utan det är när de görs. Olafur går på den devisen och radar upp räddningar i slutet så IFK kan hämta upp underläge 8-10 till 10-10 och dessutom med bollen i anfall för ett segermål med en minut kvar. Johannes överraskar alla, inklusive sig själv, med att köra enmanskombinationen ”Tvålen” och Ysta kan ta bollen. Och i slutsekunderna fick så äntligen Petersen avgöra en match mot IFK! Det kan vi ta.

IFK – LUGI
Om bytet Olafur-Leo var det stora i match nummer ett så var den stora frågan i match två Arnars nya frisyr, eller snarare brist på frisyr. Ingen risk för att få luggen i ögonen. Om den första matchen var jämn och spännande var det tvärtom här. Helge vinner uppkastet, men till föga nytta när Valter gör övertramp i första anfallet. 0-1 kommer direkt och kvitteras sen av Alfred Ehn. Tre raka mål av LUGI efter kast över tom bur från Rickard och en miss av Valter ger 1-4. LUGI gnetade på lugnt och metodiskt framåt, medan IFK inte riktigt var samspelta. Som mest växte ledningen till fem mål (4-9 och 5-10) innan IFK kunde snygga till siffrorna på slutet.

Spelarna har nu fått känna på underlaget. Det är varmt, mycket varmt, på beachen så viktigt att ta spelarna hushåller med krafterna både under och mellan matcherna. Gannby trycker i dem Resorb och precis som ungdomarna gjort under veckan tar även spelarna svalkande dopp i havet.

Nästa match 14.30 är det garanterade två poäng som väntar, lagen möts nämligen. Sen är det inte lika viktigt med poäng i Elitklassen, eftersom alla lagen går till A-slutspel.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar