Fortfarande bäst i Skåne!

HK Malmö-IFK 21-29 (9-15, 12-14)

Elitserien, omgång 23

Publik: 2 144

HK Malmö har fått luft under vingarna efter EM. Vår gamle målvakt Dan Beutler har hållit en hög räddningsprocent i de senaste matcherna, och han gjorde även många fantastiska räddningar även i kväll. Om det berodde på väl inläst på sina lagkamrater, för stor respekt hos IFK, slarv hos IFK eller om han bara helt enkelt är i bra form vet vi inte och det spelade ingen som helst roll. Jo förresten, det betydde att IFK inte pulvriserade Malmö utan nu stannade det vid en överkörning med ”bara” åtta mål. Beutler har själv i Sydsvenskan förklarat att pressen att vinna i IFK var så stor att glädjen till handbollen försvann och det inte fanns utrymme för misslyckande i en enda match!? Som gammal inbiten IFK-supporter känns det märkligt och tråkigt att höra att det bara var tomma ord under hans tid i IFK när han ideligen sa hur bra han trivdes i IFK, med klubben och fansen. Men tydligen var det ”inte lika familjärt som i Flensburg”. Undrar hur familjärt det var i Iran? Ja, ja, det där har vi nu lagt bakom oss och vi har två fantastiska målvakter som håller båda högsta klass både i Sverige och ute i Europa.

Den stora frågan ikväll var hur slitna IFK var efter urladdningen i torsdags mot Kielce. Matchen började med ett skott över av IFK men strax därpå blev det ändå 0-1 genom kontring av Björnsen. Malmö försökte köra linjespel på 5 meter men det genomskådade domaren och vände spelet fast Tollbring drog den i stolpen. Malmö körde en japan men Simic visade var skåpet ska stå och O’Sullivan satte istället 0-2. Malmö reducerade men IFK ökade på till 1-4 genom Tollbring och Lindskog och hade sedan i princip en tremålsledning upp till 9-12 med fem minuter kvar av halvleken. Den avslutades med IFKs paradgren tornadohandboll och vi hade en säker sexmålsledning i paus, 9-15. Det som stack ut mest anfallsmässigt var alla fina inspel till Lindskog och Pettersson på linjen.

Malmö har stora problem med IFKs försvar och en kvart in i andra halvlek är ledningen för IFK tio mål, 12-22. Detta trots många frilägesräddningar av Beutler. IFK bränner många lägen och Malmö kan krypa något närmare till som minst sex mål, men det slutar till sist med åtta måls vinst. Olafur sätter punkt genom att sno bollen i slutsekunderna och på egen hand kontra in 21-29. Ett kortfattat referat, men det var ingen höjdarmatch. IFK gjorde vad de skulle, neutralisera Malmö, hämta hem två poäng och ladda för IFK-kollegan Skövde hemma på onsdag och Vardar borta på lördag. Uppdrag utfört. Stor eloge till den sedvanligt stora orangea klacken på plats. Baltiska hallen är våra tassemarker.

Det var den sista av tre matcher mot Malmö denna säsong. Nästa match i Malmö blir SM-finalen 22 maj, om vi nu inte stöter på varandra i kvarts- eller semifinalen. Även om Malmö faktiskt vunnit båda sina matcher över Alingsås så lär det bli IFK-Alingsås även i årets SM-final.

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar