Frågor på det?

IFK Kristianstad – TV4 Sport HF 31-25 (14-11, 17-14)

OBS! Preliminärt resultat i två veckor tills preskriptionstiden gått ut på ev. pappershanteringsfel

Handbollsligan, omgång 10
Publik: 5 064

Seriefinalen mellan ettan LUGI och tvåan IFK som hastigt och lustigt försvann. LUGI har glömt att registrera målvakten och tilldömdes därmed förlust med 0-10 i alla matcher de senaste 14 dagarna. Hur märkligt straff som helst. Borde ju varit ett bestämt straff i pengar och/eller poängavdrag, alternativt gett 0-10 i alla matcher som spelats med felaktig spelare. Handbollen har långt kvar till proffsligan man vill ha.

Inför matchen var det ett väldigt fokus på Jeppsson och hur IFK skulle kunna stoppa honom. Simic fruktade inte honom, och bevisligen inte heller resten av IFK. Arenan är vår borg och här kommer ingen (svensk) jävel över bron. 31 raka hemmavinster! Hur kan någon nederlagstippa IFK i en hemmamatch i Handbollsligan?

LUGI börjar med boll vilket passar publiken utmärkt. Simic räddar ju och Olafur dundrar in 1-0 på kontring. Filmer inleds med en titelsekvens för att sätta stämningen för resten av filmen. Matchens första minut var en klockren titelsekvens inför matchen där ideligen Simic räddar och Olafur & Co. dundrar in mål.  Men LUGI är ju inte serieledare, förlåt tabellsexa, för inte utan biter sig kvar i matchen och tar rent av ledningen efter fyra minuter. Chansen kom efter utvisning på Tollbring för snack (Tollbring av alla!?) IFK kvitterar till 3-3, 5-5, 7-7 samt 8-8 och sedan  (18 minuter in i matchen) gick utlåningstiden ut på boken Hur man håller en ledning mot IFK i Arenan. IFKs försvar jobbar nu grymt följsamt mot LUGIs stora skyttar och de som slinker igen plockas ner av Simic. Arnar fångar retur efter Olafurs skott och sätter 9-8. LUGI känner varthän det barkar och tar timeout, antagligen för att kolla så alla spelarna var registrerade för någon matchvändare var det inte. Hade de hittat någon som inte var det så bjussade Södra Kurvan gentilt på en övergångsblankett.

Med fem minuter kvar har IFK den så viktiga tremålsledningen (12-9) som man gärna vill ha i paus. Planerna ser ut att grusas när Mario drar på sig en utvisning som LUGI utnyttjar maximalt och har 12-11 med två minuter kvar. Men Gunnar fixar straff som Tollbring så klart sätter och i LUGIs sista anfall blir de totalt neutraliserade av IFKs bländade försvar så spelaren stannar upp som ett rådjur i natten stirrandes på de annalkande billjusen. Domaren bryter anfallet direkt och Moen och Tollbring drar på kontring som en hungrig vargflock med vittring på en kombinerad lamm- och kycklingfarm. Tollbring passar iskallt Jerry via ribban. 14-11 med sekunden kvar. Tre måls ledning i paus. Det gillar vi!

Stig Tore Moen har fått chansen efter en smäll i ansiktet på Lagergren i början av matchen och som han tar den! Börjar andra halvlek med ett underbart skott efter ett underbart häng till 15-11. Gunnar Stein Jonsson vill inte vara sämre utan han gör likadant i anfallet efter till 16-12. LUGI börjar nu tröttna och gör många tekniska fel. IFK har flera chanser till en mycket psykologisk femmålsledning, men det tar tio minuter in andra halvlek innan den till slut kommer när Moen (såklart) retfullt skruvar in 21-16. Anfallet innan symboliserade hela matchen när LUGI får in bollen till sin tunga linjespelare men han skyfflas resolut, och regelrätt, ut på tio meter och friläget som kom i momentet efter räddade Simic. Timeout till LUGI men vad hjälper det? Visserligen gör de två raka mål, men närmare än så kommer de aldrig. Nådastöten kommer när Moen visas ut med elva minuter kvar och Tollbring vinner den utvisningen med 2-0 (bollstöld och kontring respektive straff av Tollbring), 26-20. Ola vaskar bort alla eventuella möjligheter till genomklappning med en timeout. Matchen slutar 31-25.

Kvällens stora utropstecken i IFK är Stig Tore Moen som kliver fram när Lagergren klev av skadad. Åtta mål! Underbart! Även Gunnar visar islossning med 5 mål. Övriga glädjeämnen är så klart Jerrys sex straffmål av sex möjliga och Simic som räddar nästan vartannat skott. Olafur är en stabil schackpjäs både framåt och bakåt. En grovjobbare med grym inställning och given som lagkapten, sex mål i kväll. Jeppson syntes knappt till, spelade han i andra halvlek?

Grymt tryck i hallen, nr 8 ni gick rakt igenom TV-rutan! En annan oslagbar stämningshöjare är domarna som gjorde sitt yttersta för att tända publiken. Om inget annat hjälper kan man hitta på en konstig utvisning och sen visa ut IFKaren när han protesterar.

Kanske inte så konstigt att de vet var de har publiken.

Avslutnings några ord om TV4 Sport aka LUGI-TV. Kommenteringen sköter duon Westberg/Carlén galant. Men nu börjar det bli ren parodi med LUGI-fokuset. IFK Kristianstad kör över LUGI och tar sin 31:a raka hemmaseger men vad fokuserar LUGI-TV på. Jo, LUGI så klart! De lägger ut tre klipp direkt efter matchen, där de hyllar Jildenbäck och Wickman Modigh och beklagar att Jeppsons pass inte gav mål (istället för att hylla Simic magiska räddning)! Parodi!

IFK upp i delad ledning med Alingsås (som motvilligt fick 2 poäng och 12 gratismål). Nu stundar två hemmamatcher till. Närmast hemmamatch mot Pick Szeged på lördag (party i Arenan) och GUIF på tisdag. Så ni vet vad som gäller. Med lapp på luckan är IFK svåra att slå.

Avslutningsvis klämmer vi in en hyllning till Kristianstad HK som gjorde en grym insats borta mot självaste Sävehof men rånades på en poäng. Sävehof hade för övrigt två matcher hemma ikväll, damerna mot KHK och herrarna mot Redbergslid. När gör IFK och KHK samma sak här hemma?

Frågor på det?

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar