Fredrik & Fredric

Då gjorde så vårt senaste nyförvärv premiär i IFK, och som han gjorde det!

Redan från start visade IFK att det inte skulle bli en upprepning av Önneredsmatchen. Efter en  stormatch mot Hamburg var det återigen match mot ett lag i den nedersta delen av tabellen. Idag var det inte tal om underskattning, dålig inställning, ställa ut skorna eller någon mina i serielunken. IFK var större, tyngre och snabbare och rykte snabbt åt sig en stadig ledning. I matchen mot YIF var det niometersskyttarna som klev fram. Idag var det sexmetersskyttarna som levererade. Pettersson, Jepson och Larsson gjorde de flesta målen i matchstarten.

Några brända straffar och andra missade klara lägen i kombination med att Leo inte riktigt fick tag på de skott som gick på mål gjorde att H43 kunde närma sig något, men närmare än 3 mål kom de inte. Målvaktsbyte och bättre skärpa gjorde att IFK återigen drog ifrån till pausledningen 18-11.

Ohlander fortsatte i samma anda i andra halvlek och spikade mer eller mindre igen kassen, men så hade han också elitseriens och Hamburgs bästa försvar framför sig. Särskilt tydligt blev detta när H43 får passivitetsvarning i spel 6 mot 5 och inte lyckas göra något mål.

IFK ökar sedan på ledningen och leder som mest med 12 mål (25-13). Sista kvarten får framtidsmännen Nilsson & Cosmo mycket speltid vilket är positivt. De får speltid och rutin och Olsson m.fl. kan ta det lite lugnare.

Fredrik Ohlander fick pris som bäste matchens lirare, men känslan var att Fredric Pettersson borde fått det istället. Han var grym på att fånga bollen oavsett hur många blåkläder han hade på sig och var närmast klinisk i avsluten.

Som grädde på moset påbörjades även rycket i tabellen efter segrar för Hammarby mot LUGI och för Önnered mot Ystad. Framåt Kristianstad!

Bäst: Fredrik & Fredric

Sämst: Jumbotronen som strejkade. En del av matchupplevelsen är att hålla koll på klockan vad gäller anfallstider, kvarvarande tid och utvisningar.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar