GAME ON!

IFK Ysta – IFK 2, 7-8
Rimbo HK Roslagen – IFK 1, 8-9

Åhus Beachhandboll
Elitklassen, omgång 5
22 juli 2018
Publik: 700 (höftning)

Två matcher, två goa uddamålsvinster efter underläge i början. Det är så vi känner vårt älskade IFK. I alla fall på matcher utanför Arenan.

IFK Ysta – IFK 2, 7-8
Match mellan Ysta och Krischansta. Vad passar då bättre än att uppkastet tas av Emil Hansson och Johan Nilsson? Det blir Johan som går segrande ur den striden och Ysta kan gå till anfall och Fredrik Petersen kan omgående öppna målskyttet på vänsterkanten till 1-0. Hugo kvitterar och efter en linjeräddning av Richard kan IFK gå för ledning men kastar olyckligtvis bort bollen. Lyckligtvis kan Emil sno tillbaka den och sätter så 1-2 i tom bur. Kvitterat 2-2 och ribbträff av Anton ger strax därpå 3-2. Ramträffarna fortsätter för IFK som halvvägs in i matchen står kvar på bara två mål gjorda framåt, medan Ysta har gjort fem. Valter gör entré med en flipp till 5-3. Ysta skjuter över och Arnar reducerar ytterligare till 5-4. 6-4 på lobb, Marc stegar elegant in 6-5 och Richard räddar och Alfred och Arnar kan kvittera till 6-6 respektive 7-7. Ystas anfallsspel haverar helt i slutminuterna och Alfred kan sätta segermålet 7-8. Petersen får in bollen i det sista anfallet men sekunden för sent. IFK vinner matchen.

Rimbo HK Roslagen – IFK 1
Det syns på IFK-spelarna vilka som är uppväxta på Åhus Beachhandboll. De har ett helt annat flyt och sätt att spela. Rimbo känner till sanddynerna i Åhus lika bra som kobbarna och skären i Roslagen så de har en fördel i spelet. Rimbo vinner uppkastet och drar stenhårt in 1-0 i krysset. IFK är inte riktigt vakna och kastar bort bollen med 2-0 som expressleverans på det. Philip visar vilja och kraft och hårt hållen av två rospiggar drar han in IFKs första mål. 3-1 lobbas in över Olafur som kompenserar detta med att stega rakt igenom till 3-2, kontra in kvitteringen till 3-3 och fixa straff som Helge sätter till 4-4. Väck inte den vulkan som sover! Dock går han sen på målvaktsfinten Släpande juggehand  och i nästa anfall drar han bollen i kryssribban och Rimbo kan ta en tvåmålsledning på nytt, 6-4. Men IFK sätter nu in en ett ramstarkt försvar med Helge, Philip och Adam! Rimbo har förtvivlat svårt att komma till avslut. Helge sätter 6-5 i tom bur. Stegfel på Rimbo och Johannes kontrar in 6-6 och Olafur drar in 6-7 i tom bur. Tre raka IFK-mål som vänder på matchen. Helge sätter 7-8 och visar sen kyla när han efter att snott bollen från Rimbo väljer att istället för satsa på ett kast mot tom bur så lugnar han ner spelet. Philip drar in 7-9 och sen enhandslimmar Olafur! Adam har chans att stänga matchen, men IFK brukar ju vilja bjuda publiken på lite spänning ända in i kaklet så han missar. Rimbo reducerar till 8-9 med 30 sekunder kvar, men IFK spelar effektivt av den tiden. I slutsekunden gör Helge mål, men blir avblåst för övertramp. Rimbo försöker skjuta mot IFK-målet men det blockerar IFK enkelt på mittplan. IFK vinner matchen.

A5F46954-8BA4-424D-8ED0-C01F1A567517

Lagen ligger femma respektive sexa, men bara en poäng bakom Rimbo på andraplatsen.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar