GOG, Glädje Och Gräms

GOG – IFK Kristianstad, 37-37 (15-19, 22-18)

Champions League, omgång 7
Jyske Bank Arena, publik: 100+ orangea
10 november 2019

Line up, IFK Kristianstad

Likheterna med matchen i tisdags är slående:

  • Bortamatch mot topplag i serien
  • Ledning med fem mål med 10-15 min kvar att spela
  • IFK-spelare får ett direktrött i slutet
  • En grym målvaktsräddning bakåt hindrar en kvittering, men tekniskt fel/missat avslut i nästa anfall ger motkontring och kvittering
  • IFK kvitterar på straff med halvminuten kvar
  • Motståndarna tar time out med 15 sekunder kvar

Fast den stora skillnaden är att ikväll lyckas de inte göra mål i slutsekunderna!

Men vi tar det från början. Avfärd kl 9 från Arenan med två bussar med 100 glada orangea supporter. Har ni inte åkt med på någon bortaresa är det dags att göra det nu! Det är kul, och IFK lyfter sig några snäpp med ett massivt läktarstöd.

EHF gillar ju böter i Champions League för struntsaker, så jag har några tips:

  • Bommarna gick inte upp på Øresundsbron
  • Lång kö vid matstoppet
  • Pommesen var jättesalt

Nåväl, vi är på plats en timme innan avkast och smyger tyst och stilla in. Tror knappt någon märkte det.

Södra Kurvan gör entré

Efter värmning och orange dominans i barerna är det så dags för avkast, och IFK tar snabbt kommandot i matchen. Vi visar ett riktigt bra försvarsspel, bra tryck framåt med avslut från alla positioner. IFK roterar friskt på spelare. Tyvärr några tekniska fel framåt, annars hade ledningen i paus varit ännu större än 19-15. Trycket på läktaren är massivt, den kampen vinner vi på knockout. Rösten varade en kvart.

Lyckligtvis finns det botemedel mot torra halsar på plats. Lång kö, men ingen fara. I Danmark behöver man inte kasta i sig ölen, utan här får man ta den med sig upp på läktaren! Varför är det inte så i Sverige? Det om något är ju värt 10 000 euro i böter! Agera, EHF!

Andra halvlek börjar lite skakigt, ledningen krymper till två och GOG i anfall för att reducera ytterligare men det reder vi ut galant. Ledningen ökas på till fem mål igen, med bud på sex mål, men så kommer den tunga perioden när GOG hämtar upp 25-30 till 29-30. En hårt dömd utvisning på Olafur i ett hemspring och ett märkligt direktrött i samma spelsekvens. Om domarna först ger det till Adam, och sen ändrar det till Alfred så kan de inte haft stenkoll på situationen. Dessutom en ny utvisning för att IFK-spelaren sprang in för tidigt efter utvisningen. Vi är ganska säkra på att klockan i hallen visade att utvisningen var klar när han sprang in, men sekretariatet tyckte annat och tyvärr är det de som bestämmer. Vi håller dansken stången ytterligare en stund, och är bara en missad kontring från 32-36 med sex minuter kvar. Istället vänder spelet och vi får 33-35 och en utvisning mot oss som grädde på moset. Återigen en missad kontring och ett avslut i ribban gör att GOG kan ta ledningen för första gången i matchen med två minuter kvar, 37-36. Med halvminuten kvar går Teitur på genombrott, men prickar stolpen. Lyckligtvis belönas vi med en straff och den tar lagkapten Olafur. Stensäkert sätter han kvitteringen, 37 lika. Med 15 sekunder kvar tar GOG timeout, och vi får svettas en minut extra på läktaren. Anfallet mynnar ut i frikast vid full tid, men lyckligtvis är det inte Olafur som gått till GOG.  Skottet passerar visserligen muren, men det dämpas och Leo kan göra en enkel räddning.

Matchen slutar lika 37-37, och med tanke på hemmamatchen mot GOG hade vi tagit det resultatet alla gånger innan match. Men med tanke på matchbilden så grämer vi oss lite ändå för den tappade vinsten. Men vi gläds åt spelet, inställningen och moralen som spelarna visar på plan. Vi går en rolig säsong till mötes. Spelar vi så här så vinner vi mot alla lag i Sverige!

Efter matchen ställer spelarna i IFK upp sig för avtackning, och utdelning av pris till bästa spelare. Men det har man tydligen inte i Danmark, för GOG lämnar planen och publiken går hem. Vad sägs om böter på det, EHF?

På onsdag kommer ledarna i Champions League-gruppen på besök, CSM Bucuresti, så alla till Arenan!

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar