Gör om, gör rätt!

HIF-IFK, 150407, 30-26 (12-13)

Kvartsfinal 2, 1-1

IFK har skämt bort oss den här säsongen så totalt så vi supportrar hade helt glömt bort hur det känns att deppa efter en förlust, men det blev vi påminda om ikväll.

Matchen började bra med Olsson i högform och ledning 3-1. Hammarby vänder med tre raka till 3-4 efter fyra (4!) raka tekniska fel av IFK. Sedan följs lagen åt till slutet av halvleken. Hammarby gör tre raka mål och vänder 9-10 till 12-10, därefter gör IFK tre raka till 12-13, vilket blir halvtidsresultatet. IFK slarvade bort en större ledning genom ett oändligt antal tekniska fel, Hammarby slarvade bort en ledning i paus genom att bara sätta 4 av 10 frilägen.

Andra halvlek inleds så klart med IFK-anfall och nytt tekniskt fel vilket gav kontring till 13-13. Och de tekniska felen fortsatte för IFK matchen igenom. Trots det är IFK i förarsätet och har flera gånger en tremålsledning med chans på fyra målsledning. Men var det inte tekniska fel så var det avslut i fel lägen som bjöd Hammarby på kontring och mål.

Med 6 minuter kvar är IFK i ledning (23-24) med chans på tvåmålsledning, men släppte återigen in Hammarby. De sista fem minuterna, när matchen skulle avgöras, väntade vi på att IFK, som så många gånger förr under serien, skulle lägga i en högre växel och rycka till seger. En väntan som var förgäves. Istället fortsatte det med antingen tekniska fel eller dåliga avslut och Hammarby kunde kontra gång på gång och vinna med fyra mål.

Sämst: Alla dessa tekniska fel! Det håller inte i ett SM-slutspel.

Bäst: Tollbring! Han var 100 % med fem mål på fem försök, ofta ur ingen vinkel alls.

Tråkigast: LUGI-TV där det inte sades många positiva ord om IFK, trots att de ledde större delen av matchen.

Förhoppningsvis är förlusten en nyttig väckarklocka för spelarna i IFK! Nu är det slutspel och det är full satsning som gäller. Nu fyller vi Arenan på lördag och visar handbollssverige att den bästa publiken och det bästa laget kommer från Kristianstad!

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar