Guldet blev till sand (igen)

Åhus Beachhandboll, Elitklass

Dag 2, 170722
Semifinal

SG Flensburg Handewitt Lag 2 – IFK Kristianstad Lag 2, 9-6

Det blir en fortsatt väntan på det första sandguldet i elitklassen för IFK. Ny slutspelsförlust mot Flensburg.

Helge är lång men Simon Jeppsson är längre och han vinner uppkastet. Tyskarna lobbar in 1-0, Filip kvitterar följt av 2-1. Anton missar och tyskarna har chans på ett tidigt miniryck. Richard räddar dock och returen är på väg in i det tyska målet på andra sidan planen men Mattias Andersson hinner in och fångar bollen. 3-1 kommer. Anton reducerar på genombrott till 3-2 och bundesligalaget bjuder på ett sällsynt teknisk fel. IFK har en god chans att kvittera eftersom Mattias Andersson inte hinner bytas in, men västspelaren i mål räddar lobben från Filip. 4-2 kommer men Richard sätter 4-3 i tom bur. Ny räddning av Richard men returen på nytt i tyska händer. 5-3 och halva matchen spelad.

Anton missar och 6-3 kommer omgående. IFK vägrar dock att vika ned sig. Filip sätter 6-4. Tyskarna tappar bollen och Helge fixar en straff som han sätter själv. 6-5 och kontakt. Men passmiss två anfall i rad beseglar IFKs öde i årets turnering. Sista målet gör Richard på egen hand när han driver upp bollen i anfall och med en enke gubbafint tar sig igenom och sätter 9-6.

Vi får därmed en final mellan Flensburgs bägge lag. IFK får ta nya tag nästa år. Då har förhoppningsvis grabbarna hunnit besöka optikern. Varje match har de i lagpresentationen ropat upp Stig Tore Moen Nilsen, Philip Henningsson och Gunnar Steinn Jonsson trots att de inte varit på planen. Flera gånger om i en match ropades Olafur upp som målgörare när det var Viktor som gjorde mål.

Over and out från Åhus. På måndag kör vi handboll i Arenans Goa värme. Handbollsfiesta väntar så alla till Arenan är det som gäller då:

17:00 Kristianstad HK – Team Esbjerg
19:45 IFK Kristianstad – SG Flensburg Handewitt

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar