Han är tillbaka!

IFK-Sävehof 33-27 (16-9, 17-18)

Elitserien, omgång 12

Publik: 4 711

Ettan mot trean i Elitserien, med andra ord upplagt för …

… en överkörning för det spelar ingen roll vilket lag vi möter i Elitserien. Det slutar med en IFK-seger. Utan poängförlust efter 12 omgångar! Nästan lika imponerande som Krutis movembermustach! Men det vi alla minns från ikväll är så klart Återkomsten! Olafur ”Ollie” Gudmundsson är tillbaka i brandgult. Eget inspring och ett enormt publikjubel, vi älskar våra gamla hjältar!

Redan från start visade IFK var skåpet skulle stå. 3-0 efter tre minuter (Björnsen, Jamali och Tollbring). Cederholm och Pettersson ökade på till 5-2 och IFKs stora bredd visade sig därmed omgående då de fem första målen gjordes av fem olika spelare. Efter nio minuter och 9-3 tog Sävehof timeout, men den hjälpte föga. Leo fortsatte att rädda och IFK gjorde mål lite när de ville. Efter 17 minuter gjorde så Ollie entré. Han var lite ringrostig och hade bara en halv träning med IFK i bagaget. Det märktes för det tog hela 52 sekunder innan han gjorde mål! Boom, 10-5, ett underarmskott nere vid stolproten. Sen gjorde han även IFKs nästa två mål (11-5 och 12-6), det sista i spel 5 mot 6. Fortsatt i spel 5 mot 6 stal han på egen hand bollen från Sävehof och stack på kontring, men var gentil och passade till Björnsen som tyvärr missade. Dahlin kom in och visade varför IFK tog honom till klubben, han BOMBADE in 13-7 efter 23 minuter. Sävehof var nu helt under isen och oerhört passiva. Tyvärr var IFK lite röriga under några anfall, två gånger om stod vänsterhänte Dahlin sopren på vänsterkanten.(försvararna på andra kanten hade helt tappat bort honom) men tyvärr upptäckte inte heller övriga anfallare detta så han fick aldrig någon pass. Paussiffrorna skrivs till 16-9 efter ett underarmsskott från Hanisch i slutminuten.

Andra halvlek dröjde något, pausklockan hade räknat ner till noll men Sävehof dröjde. Hela IFKs trupp var inne på planen och såg närmast ut som en flock kalvar på grönbete. Uppspelt värre och de lattjade och småskojade med varandra för fullt. Härligt att se! Leo skulle visa att han också kan skjuta från niometer, men vi kan konstatera att han skall nog stanna i målet. Skottet satt ett par meter över så ”Skomakare, bli vid din läst!”. Mest förundrad var nog Simic som vann ett presentkort på 5 000 kr i planlotteriet.

Andra halvlek började som den första, med ett ryck av IFK. Flera gånger om var ledningen nio mål och IFK var i anfall med chans på tiomålsledning (19-10, 20-11, 21-12 och 22-13) men det kom aldrig en tvåsiffrig ledning. 22-13 var för övrigt matchens delikatess, Jamali från vänsternio passade ner till Björnsen på högerkanten nere i struten och som hoppade in men istället för skott passade han tillbaka till Jamali som sprungit in på linjen och ställt sig helt ren framför det nu tomma målet. Resten av matchen blev en transportsträcka fram till en betongsäker IFK-seger. Domarna tog lite märkliga domslut och Sävehof var nu inspirerade av sin tränare Bagarn, dvs gnälliga och irriterade. Bland annat gjorde de flera efterslängar efter signal och tjafsade ideligen med domarna och IFK-spelarna. Borde normalt gett utvisningar i handboll, men domarna ville väl hem innan stormen Gorm dundrade in så de lät dem hållas. IFKs kanter firade inga stora triumfer idag, men det spelar ju ingen större roll när IFKs niometersspelare dundrar på för fullt där de stora kanonerna ikväll var Jamali, Cederholm, Gudmundsson och Dahlin. Med andra ord märktes det inte att två niometersspelare saknades (opererade O’Sullivan och tåskadade Lagergren). Lindskog och Pettersson var säkra från linjen och visst blev det även mål från kantspelarna. Lagkapten Johan Jepson fastställde slutresultatet till 33-27 och välförtjänta stående ovationer från nr 8 som hade ett grymt tryck ikväll.

Med alla dessa högklassiga niometersspelare så vankas det skyttefester. Jag har i många år tjatat om en bollradar i Arenan. Kan de ha det på tennismatcher så måste det gå att fixa även i Arenan. Nu är det dags, vi vill veta vem som skjuter hårdast i IFK!

Nästa match är Ricoh borta på onsdag 2/12, sedan väntar Champions Leaguefest på lördag i den avgörande matchen om IFK skall kunna ta sig vidare till slutspel i Champions League. Montpellier kommer på besök och de tog idag överraskande poäng mot Pick Szeged. Borta förlorade vi med 30-26 mot fransmännen och inbördes möte gäller vid lika poäng så vinst är viktig och allra helst då med 5 mål, eller med fyra om gästerna gör max 25 mål (bortamålsregeln).

Har du inte biljett till lördag är det hög tid att skaffa det nu. Blir det IFK-vinst kommer det definitivt att märkas på stadens uteliv. IFK är bra för Kristianstad!

Framåt Kristianstad!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar