Har påven en rolig mössa?

HK Drott-IFK 24-31 (10-13, 14-18)

Elitserien, omgång 17

Publik: 469 (FYRA SEX NIO)

Att IFK skulle vinna ikväll var hugget i sten. Inte ens en magsjuka i truppen hade kunnat ändra på detta. Enda frågan var hur länge Drott skulle kunna hänga med målmässigt. Malmö var med i 18 minuter, den stora sensationen i kväll var att Drott hängde med 2 minuter längre än så. Drott körde ett utgrupperat aktivt försvar, vilket var kul så länge de orkade. Efter 20 minuter stod det 7-7, men sen drog IFK ifrån. Halvtidsresultatet blev 10-13 efter att IFK tappade bollen i slutsekunden.

I andra halvlek fortsatte rycket. Time out för Drott 38 minuter in i matchen vid 12-19, en sjumålsledning som också blev slutresultat. Som mest var det nio måls ledning, som minst var det fyra mål. Med 8 minuter kvar tog Lindgren time out med uppmaningen att hålla fokus, och det var precis vad IFKs insats handlade om. De sista målen i matchen görs av IFK, trots en man mindre på plan. Slutresultat 24-31. Med lite mindre bortkastade bollar så hade det blivit ännu större vinst, men det var inte prioriteten ikväll. 2 poäng in i tabellen och utökad segersvit till 17 vinster av 17 möjliga!

Deprimerande att se Drott i fritt fall. En klassisk handbollsklubb som nu faller på alla fronter. Sportsligt och ekonomiskt är det katastrof, men vad ska man då kalla publiksiffran 469? Och då med många orangeklädda inräknade. Var är alla de som firade SM-guldet på torget i Halmstad för bara två år sedan? Känns som att de behöver göra en vandring i gruvorna likt IFK för att komma tillbaka om några år. Även om de nu mot förmodan skulle vinna några matcher och klara sig kvar kommer det att vara lika illa nästa säsong, och det gör ju ingen glad.

Skulle IFK vinna idag? Har påven en rolig mössa?

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar