IFK Kristianstad – IK Sävehof, 23-25 (9-11, 14-14)

Träningsmatch 2
Mellbystrandshallen, Laholm, publik 0
18 augusti detta märkliga år 2020

Träningsmatcher får vi ta för exakt vad de är, träning, och svåra att dra några slutsatser om angående vad som stundar framöver. Inne i en tung träningsperiod presterar inte spelarna optimalt, och tränarna passar på att testa olika sorters spel och spelare.

Det tog ett tag, nämligen ganska exakt tio minuter, innan vi tittare fick komma in matchen. Fast de tio minuterna hade vi stenkoll på ställningen och klockan, för det var det enda vi fick se.

Underläget 2-6 var tyvärr IFKs, men lagom till själva matchen kunde ses av oss tittare kom IFK igen. De 50 minuter som vi fick se vann IFK med 21-19. Nummer 8 gör skillnad i en match!

Halvtidsresultatet skrevs till 9-11 efter ett Sävehofmål i slutsekunderna. I mitten av andra halvlek hade Sävehof utökat ledningen till sex mål som mest, innan IFK så äntligen fick fart på fötterna. Med en man mindre på banan kvitterade Ólafur till 23-23 i tom bur (Sävehof körde spel 7 mot 5). Sävehof återtar ledningen, 23-24, och med minuten kvar tar IFK ett avslut i dåligt läge som missas (på nytt med en man mindre på plan). Sävehof tar ett stegfel med 10 sekunder kvar, och chansen till kvittering är plötsligt mycket god när alla sticker på kontring. Tyvärr skulle kanske någon stannat kvar och varit passningsbar, för IFK åker också på ett stegfel när ingen passningsmöjlighet fanns. Frikast till Sävehof som då bjuds på ett avslut för att förhoppningsvis få en räddning och kontring, men mål blir det till slutresultatet 23-25.

Den stora skillnaden idag var målvaktsräddningarna. Där hade Sävehof ett stort övertag. Resultatet påverkades också av IFKs stora övertag ved gäller utvisningar. De två utvisningarna de sista fem minuterna blev nog direkt matchavgörande. Att vi saknade Adam och Teitur är ingen ursäkt. Även Sävehof saknade spelare, och när någon tongivande saknas är det ju läge för andra att kliva fram.

Vi tackar HK Hök för matcharrangemanget så där lagom mittemellan Kristianstad och Partille.

Nu är det färdigspelat vad gäller träningsmatcher detta märkliga år. Istället är det nu fokus på kvalspel till EHF European League, ersättaren till EHF-cupen. Om och hur matcherna kommer att spelas är ju högst osäkert för tillfället, med anledning av Norges nyinförda krav på karantän.