IFK 1 Orange – Åhus Handboll, 9-11

Åhus Beachhandboll
Match 3, 16.30
IFK Kristianstad 1 Orange – Åhus Handboll, 9-11

Efter förlusten i internmötet med lag 2 behövde lag 1 en seger och 2 poäng för att inte tappa mark i jakten på slutspelsplats (lag 1-8 av 10 till slutspel). Nu väntade hemmalaget Åhus Handboll så det såg ljust ut.

I uppkastet möts Olafur och Albin Mesanovics. Åhus vinner detta men IFK tar bollen och Johannes Larsson stegar igenom på genombrott men målvakten räddar. Istället tar Åhus ledningen men Johannes har bättre lycka i nästa anfall och kvitterar. Västspelaren i Åhus går på eget genombrott till 1-2 och Leo kastar mot tomt mål men hans lobb är alldeles för svag så den stoppas av Åhus.
Åhus gör 1-3 (och den tvåmålsledningen består i i princip matchen ut). Johannes reducerar till 2-3 men sen orsakar Olafur en straff och drar på sig en utvisning (1 minut). Straffen sitter och Åhus leder (2-4). IFK är duktiga på att hålla i bollen och det blir faktiskt inga mål under utvisningen (känner vi igen från SM-finalen). Med fulltaligt lag reducerar IFK till 3-4. Leo räddar och här hade IFK chansen att kvittera men Antons avslut på vänsterkanten går i stolpen.

Lagen gör nu mål i varje anfall så IFK kommer aldrig närmare än ett måls underläge. Med en och en halv minut beseglas IFKs öde när västspelaren går på genombrott och drar bollen över mål. Åhus gör 7-10 innan IFK snyggar till siffrorna med 8-10 och 9-11.

Det verkar som IFKs hopp i turneringen står till IFK 2 Svart. Nästa match för dem är 17.15 mot Flensburg 1.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar