IFK 1 Orange – Rimbo HK, 10-11

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, omgång 9 (sista)
23/7, 17.45

En match där det gällde att ta position och hitta spelet inför det stundande slutspelet. IFK gick för 2 poäng i slutet men tappade både bollen och bägge poängen.

Rimbo vinner uppkastet och sätter 0-1. Johannes kvitterar. En stolpträff av Rimbo ger IFK 2-1 genom Anton Persson. Leo räddar men högarna högt uppe men IFK missar chansen till minirycket. Istället kvitterat 2-2.

Johannes 3-2 och en räddning av Leo och ett snabbt utkast till ANton som stegar förbi försvaret och trycker in 4-2. 4-3 blir snabbt 5-3 efter boll i tom bur. Leo räddar men Olafur orsakar en stürmerfoul. Med Henningsson i mål gör Rimbo 5-4. Henningsson betalar sin bot genom att göra 6-4 med halva matchen spelad.

6-5 av Rimbo och missat kast mot tom bur ger kvittering 6-6. IFK kör tornadohandboll och det kan vara vanskligt i sanden. Rimbo bryter uppspelet och tar ledningen 6-7. Nytt snabbt uppspel av IFK och nu ger det straff som Anton drar in, 7-7. Lagen följs åt och Moberg-Andersson svarar för två raka IFK-mål. Vid 9-9 räddar Leo ett friläge och med en minut kvar kan Henningsson ge IFK ledningen med 10-9. Med halvminuten kvar kvitterar Rimbo och iFK går för ett sista anfall och ett mål för två poäng. Eller så kanske det var det de inte gjorde utan de var kanske nöjda med en poäng, för de velar med bollen så Rimbo får tag på den och drar in 10-11 i sista sekunden.

IFK 1 Orange slutar sexa i tabellen med 9 poäng.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar