IFK 2 Svart – IFK 1 Orange, 12-10

Åhus Beachhandboll
Match 2, 14.30
IFK Kristianstad 2 Svart – IFK Kristianstad 1 Orange, 12-10

Sascha i svart mot Henningsson i orange i uppkastet och det var ingen högoddsare att Sascha (Tatarintsev) vann det, men lag 1 Orange var beredda på detta och kastade sig fram för att fånga passen, men bollen hamnar hos Simic och lag 2 Svart går till anfall. Hanisch kör en favorit i repris från förra matchen och drar in 1-0 på distans. Men eftersom han är väststpelare (och därmed är deras mål tomt på målvakt) så kvitterar lag 1 Orange direkt.
Hanisch fortsätter på temat favorit i repris från förra matchen och passar Sascha för en japan och denna gång gick den hem, 2-1. Schuster i väst för lag 1 Orange kvitterar. Lag 2 Svart går för tomt mål men missar, Johannes Larsson i lag 1 Orange skjuter över.
Hallén gör 3-2 för lag 2 Svart och Anton Persson kvitterar direkt.
Lag 2 svart kastar bort bollen men snor tillbaka den och Tim Sörensen går på egen kontring, 3 steg, studs i sanden (!) och tre nya steg och drar in 4-3 till svarta. Philip Henningsson kvitterar 4-4. Simic missar tomt mål och lag 1 orange går upp i ledningen för första gången, 4-5.
Hanisch kvitterar för svarta och ett missat inspel av lag 1 Orange ger sedan 6-5 till svarta efter mål av Simic i tom kasse. Johannes Larsson kvitterar från kanten, 6-6.
Tim Sörensson skjuter från kantläget men Leo räddar, retur till Tim som passar vidare till Sascha som sätter 7-6. Halva matchen är spelad och det återstår alltså 5 minuter.

Orange tar ett läge från högerkanten (Moberg) men Simic räddar Sascha gör 8-6.
Olafur på högerkanten reducerar till 8-7 men Sascha på nytt från linjen gör 9-7 till svarta. Orange går på genombrott och reducerar till 9-8 med en flipplobb.
Nummer 30 i svart Hallén gör 10-8 för svarta från sin vänsterkant med tre minuter kvar. Känslan är att IFK 2 Svart kontrollerar matchen.
Nummer 30 i orange Moberg lobbar utanför och svart gått för en tremålsledning.
Nytt försök till japan, nu från Sascha till Stig Tore Moen, men Leo räddar. Svart tar returen men skjuter sedan utanför.
Västspelaren i orange reducerar till 10-9 men då kommer obönhörligen 11-9 i tom kasse. Simic räddar på nytt för svarta men Sascha skjuter över från linjen.
Philip Henningsson dundrar in 12-10 med ett underarmsskott. Det blir matchens sista mål och de sista 10 sekunderna passar Simic och Leo varandra tvärsöver planen utan att låta någon annan få röra bollen.

Nästa match är 16.30 när IFK 1 Orange möter Åhus Handboll.

Lämna ett svar