IFK 2 Svart – LMM Karlskrona, 14-9

Åhus Beachhandboll
Match 1, 13.30
IFK Kristianstad – LMM Karlskrona, 14-9

Alexander ”Sascha” Tatarintsev vinner uppkastet enkelt och Hanisch som västspelare dundrar in 1-0, men Karlskrona kvitterar i i tomt mål.
IFK gör 2-1 och LMM kvitterar. Tim Sörensen presenterar sig med 3-2 från högerkanten. Karlskrona tappar bollen och nu är det Viktor Halléns tur att presentera sig med 4-2 från vänsterkanten.
Simic har bevarat formen och spelglädjen från finalen och radar upp räddningar. Hanisch gör 5-2 och Sascha 6-2. Att han spelat Beachhandboll på seriös nivå syns definitivt i förvaret där han bildar ett stabilt mittlås med sig själv. Han fäller ut bommarna och rör sig sidleds fram och tillbaka flera meter med ett imponerande fotarbete.
Hanisch gör på genombrott och sätter 7-2 och matchen är i praktiken redan avgjord. Hallén gör 8-3. Ett bortdömt mål för Stig Tore Moen och en missad japan av Sascha serverad av Hanisch gör att Karlskrona kan hålla siffrorna nere. IFK gör 9-3 och Karlskrona sätter 9-4 i tomt mål.
Hallén kastar bollen mot tomt mål men sätter bollen i ribban.
Tim löser av Hanisch som västspelare men missar första läget, men nästa kast mot tomt mål går in för IFK till 9-6.
Även 10-6 kommer i tomt mål men denna gång inte tvärs över planen utan istället har IFK snurrat upp försvaret på läktaren och Sascha står helt ensam framför målet och är klinisk i avslutet.
Tim sätter 11-7 och nu är det Karlskronas tur att skicka bollen mot tomt mål men i ribban. Hanisch sätter 12-7 och Simic 13-8 i tomt mål.
Straff tilldöms Karlskrona men Simic är glödhet i sanden och räddar!
Hanisch sätter 14-8 och Simic gör för 15-9 men matchen är slut tiondelen innan bollen går i mål.

En bra start för IFKs båda lag. Alltid skönt att börja en turnering med en vinst. Nästa match kommer innebära poängförlust för IFK eftersom då möts IFK 1 och IFK 2. Avkast 14.30.

Lämna ett svar