IFK 2 Svart – Minden 1, 9-8 Sudden death

Åhus Beachhandboll
Weblink Elitklass, Kvartsfinal
23/7, 19.15

IFK 2 Svart till semifinal efter Sudden death och straffmål av Hanisch.

Sascha vinner enkelt uppkastet när tysken står och snackar med lagkamraterna när match startar. IFK tar inte chansen till ledning när inspelet till Sascha från Hanisch inte når fram. Istället gör Minden 0-1. Hallén missar kantläget men Simc räddar med handen och Hallén kan nu göra 1-1.

Simic räddar enkelt på skott utifrån och Hallén sätter 2-1. Simic räddar igen och Hanisch dunkar bollen hårt i reklamskyltarna bakom målet så bollen studsar ut långt på plan och därmed ingen möjlighet för motståndarna att kasta bollen i tomt IFK-mål. Minden drar i stolpen men fångar returen och kan göra 3-2. IFK gör 4-2 och Minden skjuter utanför. Hanisch passar Sascha som sätter 5-2.

Sascha bryter Mindens boll men den studsar mellan alla spelare som i ett flipperspel innan Minden fångar den och gör 5-3. Hanisch 6-3 och Sascha 7-4. Med fyra minuter kvar kommer 7-5 och Minden biter sig kvar. Hallén missar och Mindens målvakt satsar mot tomt mål. Ett ”Nein!” ekar övar stranden när bollen går över mål.

Mitt i slutspelspressen försöker IFK bjuda på en japan från Sascha till Stig Tore Moen som inte når bollen. Istället 7-6 innan Sascha gör 8-6. 8-7 kommer med två minuter kvar och IFK tappar bollen. Hanisch har ställt sig i mål och kan inte rädda så 8-8, kvitterat. Hallén går för ett segermål men missar läget (räddning) och Minden kan avgöra men Simic räddar skottet i slutsekunden.

Sudden death!

Nu är tysken beredd på uppkastet, men det hjälper föga Sascha är lång och tar bollen. IFK till anfall och Hallén skall avsluta men blir störd. IFK ville ha frikast men domarna slår ut med armarna. Chans för Minden men de bjuder på en stürmerfoul och ny chans för IFK att gå till semifinal. Än en gång går Hallén för avslut och denna gång blir det bättre utdelning. Domaren dömer straff!

Vem skall ta den? Stort sus bland IFK lag 1 på läktaren när Hanisch kliver han. Han sätter dock bollen säkert till 9-8 och IFK 2 Svart är klart för semifinal.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar