IFK Maskinen

IFK Röd – IFK Maskinen, 24-29 (12-15, 12-14)

Handbollsligan, match 4
Svarta Lådan, Ysta

2 oktober 2020

Kamratmöte är ju en match mellan två IFK-lag, och ikväll har vi ett verkligt kamratmöte med flera spelare i båda lagen som även spelat i det andra laget. Roligaste är så klart Henrik Nordlanders återkomst till svensk handboll. Välkommen hem!

Ysta Vit luggade oväntat IFK Skövde på två poäng häromdagen, och därmed är IFK Kristianstad ensamma om att ha gått rent utan poängtapp så här långt. Visserligen förlust senast vi möttes i Ysta i vintras, men IFK får ändå gälla som storfavoriter ikväll.

Matchen börjar i ett rasande tempo. Ysta inleder med ett taggat försvar, lite för taggat för domarna som omgående ger dem två utvisningar i samma anfall. Ett övertag som IFK inte utnyttjar till att dra ifrån, utan vi har 6-6 efter 10 minuter. IFK gör sedan ett litet ryck genom att bara släppa in ett ynka mål på tio minuter, samtidigt som vi gör fyra framåt. Den differensen på tre mål består halvleken ut som slutar 12-15.

IFK Maskinen fortsätter att mala på i andra halvlek, men Ysta ger sig inte i första taget utan kan gneta ikapp till ett eller två mål ifrån några gånger, men utan att göra något extra drar IFK iväg igen  i målprotokollet. Vid 19-21 med kvarten kvar kommer så nådastöten som vi alla väntat på. Fem raka mål på sex minuter stänger matchen, och IFK kontrollerar tillställningen lugnt och stilla ända in i kaklet. Vinsten stannar på fem mål, men kunde blivit betydligt större, men det struntar vi. Två poäng och ensamma i topp på åtta poäng kan vi suga på på hela helgen.

Vinst i alla ära, men att se ett Skånederby en fredagskväll på TV känns ju bara så fel. Normalläget är ju två bussar ner, och ett stort antal som kör själva, så ett antal hundra ”nummer 8-spelare” hade ju varit på plats om vi hade kunnat. Visserligen blev det förlust i vintras, men vi hade ändå hur trevligt som helst med bussresa och uppladdning på O’Learys innan matchen. Så med handen på hjärtat, jag hade hellre sett en förlust på plats än en vinst framför TVn. Noterbart är att den officiella publiksiffran ikväll var 18 åskådare!? Är det korrekt kunde ju Ysta bara kastat ut en förfrågan på social medier. De 32 lediga platserna hade försvunnit snabbare än Adam byter en sönderriven tröja under match.

Apropå tröja, jag förstår ju att pengarna måste in och nu mer än nånsin, men jag är inte helt nöjd med Wallgårds reklamplatser på spelarna. De har platsen på ryggen där spelarnamnen brukar stå. Man ska inte underskatta spelarnas stolthet över att få sitt namn på en IFK-tröja, och det gör även spelarna mer personliga för fansen. Utöver det har Wallgårds en stor blaffa mitt på skrevet på spelarna, inte särskilt snyggt. Men visst det funkar ju, nu har ju jag nämnt dem ett par gånger nu.

Idag var det lottning till gruppspelet i EHF European League, och vi får återse både Chrintz och Jaballah i Arenan i höst. Sex lag i varje grupp, varav fyra går till åttondelsfinal. Känns inte helt omöjligt att nå slutspelet. Första matchen är Füchse Chrintz borta 20 oktober. En höstresa till Berlin hade ju suttit som en smäck, men det är ju kört i dessa pandemitider. Vi får ju hoppas på att åtminstone 500 tillåts i Handbollsligan om två veckor.

Nästa match är hemma mot OV Helsingborg på onsdag. Förhoppningsvis sista matchen någonsin med en tvåsiffrig publiksiffra i Arenan. De 50 som går får låta för alla, för

DET ÄR VI SOM ÄR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar