IFK-RNL 1-1

Rhein-Neckar Löwen – IFK Kristianstad 29-20 (15-10, 14-10)

Champions League, omgång 9

Bortamatch mot suveräna tyska ligaledaren. Det var nog ingen som räknade med något annat än en stor seger för RNL, även om vi alla nog innerst inne hyste en förhoppning om en ny skräll. Den vanliga hallen i Mannheim var bortbytt till en mindre i Frankfurt 10 mil bort! Så jobbar de och det gjorde ju att deras publikstöd minskade drastiskt, men å andra sidan hade de tio trumslagare på rad. Mycket märkligt koncept och ger ju inget som helst utrymme för något annat än bara handfast klappande vilket skedde i både anfall och försvar. För övrigt blir man lite avundsjuk när man ser publiken sitta och dricka öl på läktaren! Det vill jag också göra i Arenan, detta måste EU genast styra upp!

Matchen började bra och redan efter 30 sekunder gjorde Cederholm mål. Lagen följdes till 4-4 efter 6 minuter och en straffräddning av Simic. Två raka tyska mål gav time out för IFK och Jamali bombade direkt in 6-5. Chanserna fanns till reducering men Tollbring bommade för en gångs skull sina kantlägen, bland annat två i rad. 10 minuter in i matchen byttes Leo in och radade upp räddningar, men det hjälpte föga när det inte blev mål framåt. Det tyska försvaret höll weltklasse, och där bakom stod Appelgren. Lika dålig som han var i Kristianstad, lika bra var han i kväll. Han räddade många frilägen och kontringar och gav aldrig IFK chansen att skrälla. Efter 16 minuter var det en femmålsledning för RNL och den varade halvleken ut. Mest minnesvärt var Leos grymma dubbelräddning, först från högerkanten och sen rakt framifrån. Underläge 15-10 i paus, ett underläge som normalt inte känns omöjligt att hämta in.

IFK kom ut till andra halvlek fast beslutna att ge det en chans och 4 minuter senare stod det 15-13, tre raka IFK-mål. Time out av RNL. I anfallet efter räddade Leo, men bollen gick ut över sidlinjen. IFK var nära flera gånger att bryta men till slut blev det ändå mål, 16-13. Någon minut senare satte Tollbring 17-14 på straff och känslan var bra. Tyvärr åkte Pettersson ut i nästa anfall och det utnyttjades till max av RNL som gjorde tre raka mål till 20-14, efter 42 minuter. Time out av Ola Lindgren som går från klarhet till klarhet, det är ju ingen som kan missförstå vad han tycker spelarna skall göra. ”Jag vill inte se en jäkla sidledspassning till!”. IFK försökte verkligen skapa luckor i motståndarförsvaret, men det var kompakt och gav inte utrymme varken för niometersskott eller inspel till linjen. Med knappa tio minuter kvar börja Ola lufta bänken och vilade i princip hela förstuppställningen. Det var helt rätt gjort. Chansen till poäng var minimal och ingen hade förväntat sig något annat. Nu vilades förstauppställningen och de andra fick chansen att känna på spel i Champions League, likaså minskades risker för onödiga skador eller avstängningar på viktiga spelare. Precis som i första halvleken hoppades man på att IFK i alla fall skulle göra tvåsiffrigt och det lyckades. Matchen slutade 29-20. Men 1-1 i inbördes möte mot Rhein-Neckar Löwen är vi givetvis fullt nöjda med!

Nya tag hemma på söndag i Arenan. Viktig toppmatch mot ett annat gulsvart lag, Sävehof. IFK är obesegrade i Elitserien, men har ännu inte gjort ett ryck i tabellen eftersom där är några lag som lyckas vinna de flesta av sina matcher. Sävehof är ett av de lagen och med flera uddamålsvinster. Matchen blir också nypremiär för en gammal publikfavorit, Olafur Gudmundsson! Välkommen hem, Ollie!

Nästa match i Champions League är lördag 5/12 kl 18 hemma mot Montpellier. Ett lag IFK måste ha bakom sig om det skall bli avancemang. Mycket viktig match och det kommer att bli ett enormt tryck i Arenan, så kom dit och upplev stämningen och stötta IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar