Infoga valfri svordom

IFK Kristianstad – RK Celje, 29-29 (14-11, 15-18)

Champions Leagure, omgång 5

Publik: Fantastiskt bra för att vara svensk klubbhandboll även om vissa gnäller ändå.

Besvikelse över förlorad poäng. Ledning 10-5 i första och underläge med 3 i andra halvlek, då borde oavgjort kännas korrekt. Men med den slutminuten är det bara mörker just nu.

Ledning 4-1 i början av matchen och allt är på topp, men en utvisning gör att Celje går ikapp. Ledning 10-5 en stund senare och allt känns betong, sockervadd och champagne. Men ännu en olycklig utvisning släpper in Celje i matchen på nytt. De var nästan ikapp men IFK har ändock 14-10, men ett mål i slutsekunderna ger 14-11 i paus.

I andra kryper Celje sakta men säkert ikapp och förbi med två bollar. IFK vägrar ger upp och vänder på tillställningen och går upp i ledning på nytt. De sista 10 minuterna är helt gastkramande, och det är väl det som gör att vi älskar handboll. Ledning 29-28 med minuten kvar och Leo räddar. Mål på det och IFK är på god väg mot slutspel, men IFK är inte Rhein-Neckar Löwen och får inte spela anfall i 1,5 minuter. Istället blir det en märklig stürmerfoul där glasliraren i Celje faller som ett höstlöv i vinterstorm. IFK går helt bort sig i försvaret och med ett fåtal sekunder kvar uppstår en lucka tillräckligt stor för att en häst och vagn kan passera med god marginal. Kvitterat och IFK hindras att göra ett snabbt avkast. Trodde att sånt skulle ge straff i slutminuten, men det gäller nog bara de stora lagen.

Det är inte kört på långa vägar, men förra året missade vi slutspelet med ett mål hemma mot Montpellier. Det är inte helt osannolikt att den stürmerfoulen med kvittering kostar oss en slutspelsplats i vår. Vi bör ha Celje bakom oss för att lyckas med det och returen blir inte lätt.

Men vi bryter ihop och kommer igen för

VI ÄLSKAR IFK!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar