Ingen ko på isen

IFK-RIK, 141209, 31-22

Då var det dags för premiär för referat efter att ha sett matchen via TV4 Play. Suveränt att kunna se matcherna även när man får förhinder att se matchen på plats i Arenan! Hade varit ännu mer suveränt om man kunde sett matcherna i efterhand också (PING @TV4!).

Matchen började sådär för IFKs del. RIK tryckte på bra i optimistisk anda. Det i kombination med slarv framåt för IFK gjorde att hastigt och lustigt stod det 1-5! Men med det spel och det lugn IFK visat upp i höst så var man som IFK-supporter fullständigt lugn (dvs ingen ko på isen så länge rumpan är i land). Det här fixar vi, och se det gjorde vi! En time out av Lindgren efter 4 minuter styrde upp det hela. IFK gnuggade på framåt, Jepson klev in som indian (då tar man fram popcornen och njuter) och Leo gjorde flera räddningar. Detta gav IFK 5-1 på sex minuter och därmed var det kvitterat 6 lika.

En timeout av RIK minskade deras fria fall och lagen följdes nu åt i stort sett den första halvleken. IFKs spel bakåt var stabilt, men framåt kändes det oorganiserat och det var enskilda prestationer som gjorde målen. Vi hade problem med RIKs utgrupperade försvar och fick inget flyt i anfallen.

Med fem minuter kvar klev Cosmo in som avlösning till Pettersson som inte riktigt hade dagen idag. Firma Leo/Lagergren såg till att IFK hade en tremålsledning i paus. Skön känsla att ta med sig in i omklädningsrummet när utkast och kontring gav mål med tiondelar kvar. Den ledningen kändes kanske inte helt motiverad, men den visar också IFKs styrka. Trots slarv och underläge gör man ändå ett ryck. Att leda utan att imponera är imponerande!

Andra halvlek startar sedan med nästa ryck till en femmålsledning. Här gav slarv och felaktiga spärrar av IFK i anfall RIK flera chanser till att närma sig, men de tog aldrig den. Bland annat motade Leo en straff. Time out av IFK efter 39 min och sedan går vi från 19-15 till 27-15 och matchen var avgjord.

Sista 10 minuterna slår IFK omedvetet av på tempot. Kanske hade det varit läge att då släppa in framtidskillarna, men det var först när det var 3 min kvar som Cosmo återigen fick komma in. Mest minnesvärt sista perioden var Tollbrings underjamare (!?) till 21-15 och Tollbring som sedan bommade i kontringen i anfallet efter, men ingen i RIK kom på den ljusa idén att fånga upp returen utan den rullade sakta ut till Björnsen som satte 22-15.

Matchen var oerhört snäll och första utvisningen (och då på RIK) kom först efter 42 min. En utvisning som slutade 0-0 efter att Pettersson inte fått tag på bollen i två raka anfall. Men när någon inte har dagen kliver andra fram. Man of the match idag var tveklöst Björnsen. 11 mål och hundraprocentig på straffarna!

Jag har tidigare skrivet att mittsexan i IFK alltid måste vara på tå när Stenbäcken är på plan. Inspelen kan komma när som helst. Detta gäller även för övriga anfallare i IFK. Idag blev det tre passningar från Stenbäcken bakom ryggen.

Segersviten är nu 13 raka seriematcher (nej, vi kommer inte att stryka vinsten mot H43 oavsett hur de sköter eller inte sköter sina finanser). Nu blickar vi fram mot seriefinalen på söndag mot Alingsås (Gojf och Ysta får ursäkta). Vinst där och tabellen kommer att ramas in och placeras på Regionmuseets permanenta utställning.

Daniel Sirensjö

Lämna ett svar