Inget att skriva brev hem till mamma om

Ricoh – IFK Kristianstad 23-26 (12-16, 11-10)

Handbollsligan, omgång 7

Lite serielunk så här direkt efter Champions League. Bara till att ladda om och utföra uppdraget att hämta hem två poäng utan att belasta förstauppställningen allt för mycket. Och det var precis vad IFK gjorde, varken mer eller mindre, vilket faktiskt är imponerande.

Jämnt en kvart i första halvlek innan IFK gjorde ett ryck till en femmålsledning i slutminuterna av första halvleken. Ledningen borde varit betydligt större eftersom räddningarna från Leo fanns där men skärpan framåt var inte hundraprocentig. Istället kunde Ricoh knappa in ett mål och paussiffrorna skrevs till 12-16, fyra mål.

IFK hade nog redan tankarna på de sköna hotellsängarna när andra halvlek startade. De var inte alls med och det gick trögt i anfallspelet. Ricoh hade mer fart under fötterna och 3-0 på några minuter ger 15-16. Efter kvällens andra (!?) straffmiss av Tollbring kunde hemmalaget kvittera, 17-17 åtta minuter in i halvleken och sedan även ta ledningen med 18-17. H&H, Henningsson och Hallén ville annat och vänder till IFK-ledning igen, 18-19. Simic har kommit in och har konserverat sin hysteriska form och räddar ideligen. Med dryga kvarten kvar är det lika, 20-20, men den sedvanliga sistakvarten skiljer agnarna från vetet och IFK glider ifrån sakta men säkert. Nu gör IFK tre raka mål, 20-23, och med fem minuter kvar har IFK en säker femmålsledning, 21-26. Maskinen IFK har malt ner motståndarna än en gång. Dåliga avslut och tekniska fel gör att Ricoh kan putsa till resultatet till anständiga 23-26. Noterbart var hur Arnar ofta stod sopren på linjen och vinkade så en gammal signalist på jagaren Halland hade blivit tårögd (han hade nog skrivit ett brev till sin mor om detta) men bollen bara passades vidare ute på niometerslinjen. Även Johannes vinkade förgäves vid något tillfälle när han var på väg att få torgskräck ute på sin högerkant, så ren var han.

Tre lag i topp på 12 poäng av 14 möjliga (Alingsås, LUGI och IFK). Nu laddar vi om för fredagsparty i Arenan, LMM Karlskrona kommer haltandes beredd att skjuta IFK i sank.

IFK, LAGET I VÅRA HJÄRTAN

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar