Inte godkänt!

HIF-IFK, 150415, 25-21 (14-10)

Kvartsfinal 4, 2-2

IFK åker upp till Stockholm efter att spelat ut Hammarby efter noter på hemmaplan. Med sig har de 150 supportrar som åker Stockholm tur och retur bara för att stötta IFK på plats. Men får alltså åka hem igen med svansen mellan benen. Inte godkänt!

När matchen börjar är IFK helt under isen, och fullständigt handlingsförlamade av Hammarbys utgrupperade försvar. Man kan ju tycka att de borde varit beredda på detta, men icke. Efter knappa 10 minuter står det 7-0 (SJU!-NOLL!) till Hammarby. På något oförklarligt sätt står det strax där på 8-6 och Hammarby tar timeout. IFK har många chanser att komma ikapp, Leo räddar men IFK kastar omgående bort bollen i anfallet. I paus står det 14-10.

I andra halvlek börjar Hammarby darra framåt och nu är det deras tur att vara mållösa i nästan 10 minuter i början av halvleken. Men tyvärr gör IFK bara 2 mål under den tiden (till skillnad från Hammarby som gjorde 7 när IFK nollades i första halvlekens inledning). Precis som i första halvleken har IFK oändligt många chanser att närma sig, men de kör helt fast i det uppställda försvarsspelet.

Kommer någon ihåg Drillo? Den norska förbundskaptenen i fotboll som sa att hade de inte gjort mål efter 6 passningar var det bättre att ge bollen till motståndarna så Norge kunde börja om med nya passningar i nästa anfall. Det var kanske så IFK resonerade, gjorde de inte mål på kontring var det kört i det uppställda spelet och då var det bättre att slänga bort bollen och hoppas på räddning av Leo och chans på ny kontring.

På något oförklarligt sätt har IFK hela tiden en chans att komma ikapp. Med 12 minuter kvar och en Hammarbyare utvisad står det 18-16. IFK kontrar, men gör en sturmerfoul och istället blir det 19-16. Med 8 minuter kvar står det 20-18, IFK kontrar men bommar avslutet. Straff till Hammarby i anfallet efteråt, men Dahl som kommit och spelar bra räddar straffen och IFK kan göra 20-19 med 6 minuter kvar. Nu finns i alla fall hoppet om en förlängning, men IFK viker ner sig totalt och förlorar med 4 mål.

Nyckeln till de 20 raka vinsterna i serien var förmågan att vända matcher i slutet. Den förmågan bör IFK omgående plocka fram, annars blir det respass i semifinalen. För semifinal blir det, för lika odugliga som IFK är i Eriksdalshallen, lika odugliga är Hammarby i Arenan.

De enda som får godkänt ikväll är IFKs tappra supportrar som reste 120 mil för att se eländet.

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar