JA! NEJ!

IFK-YIF, 141126, 28-22

Jaha, trodde aldrig jag skulle sitta besviken efter en utskåpning av YIF hemma i Arenan. Kommer hem och ska skriva mitt premiärreferat till Södra Kurvans hemsida och skall först bara skumma igenom Twitter för att känna av stämningen efter matchen. Där är det hela havet stormar, eftersom matchvinnaren Beutler gjort sin sista match i IFK!

Vilket antiklimax, elva raka vinster och en tydlig markering av IFKs kapacitet. Nu var det ju upplagt för ett ryck i serien så IFK kan börja upplägget inför slutspelet. EHF-cupen var jag helt inställd på att den skulle städas av snyggt på söndag med en hedersam förlust i Hamburg. Nu var det fullt fokus på SM-guldet vi väntat länge på nu. Om inte IFK hittar en ny fantommålvakt till jul så är det genast mer osäkert hur säsongen slutar.

Nåväl, tillbaks till själva matchen. Den började i högt tempo, med mål i varje anfall fram till 3-3 för att sedan stå och väga en stund. IFK tappade bollen i sina anfall och Beutler räddade skotten från YIF oavsett om det var från 9 meter,  7 meter (straff) eller 6 meter (kontring). Men IFK nöter tålmodigt på i sina anfall och med Stenbäcken på spelhumör gör IFK tre raka och YIF tar TO efter 10 min.

För att publiken i Arenan ska gå riktigt bananas behövs domarhjälp, och där är dagens domarpar föredömliga och ger assistans med en nekad straff för IFK. Tack! Älskar den känslan och det trycket det skapar. Magiskt!

IFK håller sitt tremålsförsprång i stort sett hela första halvleken, men känslan är ändå att det är lite nervöst på plan och några tekniska fel gör att YIF nästan är i kapp, 13-12 i paus. Kunde/borde vara något större ledning för IFK.

Andra halvlek börjar med ett nytt ryck av IFK till 17-13. Först efter 7 min gör YIF mål, när Beutler retfullt tappade in bollen. IFK behåller sedan ledningen med ca fem mål, och för en gångs skull satt man inte med hjärtat i halsgropen sista kvarten. IFK kändes hela tiden som ett bättre lag som gjorde mål enligt plan i sitt uppställda och tålmodiga anfallsspel. YIF trampade bara runt på 9 m och kom aldrig till bra lägen. Påläggskalven Lukas plockades enkelt ner av Petterson & Lindgren varje gång han kom i fart. Det var bara i spel 6-5 han kunde bomba in bollen från 9 meter. YIFs mål kom istället på enskilda prestationer och kontringar.

Vid 20-16 tog IFK TO vilket var helt rätt. Det var YIFs sista chans att komma i kapp vilket man ville undvika. TO blev lyckad och ledningen behålls. Med 10 min kvar och 23-18 är det dags att lämna kvar YIF på perrongen,  men då åker Petterson på en tvåa och ger YIF ny luft, men Jepson kliver fram och ordnar en Sturmerfoul. Cederholm kliver också fram i det läget och trampar på i anfallet och ordnar utvisning på YIF.

Ny matchstängning på gång vid Cederholms 26-20 med 6 minuter kvar, men utvisning på Jepson i anfall (!?) håller liv i matchen fram tills Leo Larssons straffräddning. I glädjen visade han sitt sexpack på magen för Södra Kurvan. Stabil vinst alltså, med 28-22.

Bäst i dag: Beutler, Södra Kurvan och Stenbäcken. Det gäller att vara tårna som M6 i IFK, hans inspel kan komma exakt närsomhelst och är mer svårupptäckt än en rysk u-båt i skärgården.

Sämst: Beutlergate. En affär som bara har förlorare: Beutler själv, IFK, fansen och Elitserien.

/ Daniel Sirensjö

Lämna ett svar