Je suis IFK!

IFK-Montpellier 29-30 (15-15, 14-15)

Champions League, omgång 10

Publik: 4 851

Merde!

Grymt viktig 4-poängsmatch i Champions League och läge att i praktiken fixa slutspelsplats men vi föll. Känslan var vinst och förhoppningen var femmålsvinst men guldet blev till sand.

Det var en viktig match och det märktes. Båda lagen vag nervösa. Mål i de första två anfallen, 1-1, men sen tog det fem minuter innan 1-2. Vid 2-5 efter 10 min tog Ola timeout och det gjorde susen. Cederholm gick på vatten och 10 minuter senare var det kvitterat, 7-7. Efter 25 min var det tvåmålsledning 12-10 och hoppet om femmålsvinst levde. IFK fortsätter att vara i förarsätet och har chans på tvåmålsledning i paus, men vi var för ivriga. Sturmerfoul och kontring för gästerna ger 15 lika. Merde!

Andra halvlek startas av IFK men det är gästerna som gör 15-16. Simic gör flera räddningar men IFK missar lägena som ges framåt och Montpellier tar returer. Efter 4 min får gästerna straff men Simic räddar och IFK tar ledningen 17-16 på en japan. 10 min in i andra står matchen och väger. Små tillfälligheter avgör och IFK kan nu rycka åt sig en tvåmålsledning 22-20. 9 minuter senare är ledningen 26-23, och känslan är nu att IFK kommer att klara detta. Känslan blir inte mindre när vi får spel 6 mot 4! Trots flera räddningar av Simic vänder Montpellier på steken och kvitterar! Mög, eller merde som det heter på franska. Resten av matchen blir en nagelbitare. Förhoppningen om femmålsseger har nedgraderas till ett hopp om seger, men nu är hoppet nere på oavgjort. 28-30 på straff med mindre än två minuter kvar. IFK kör västspelare 7 mot 6, Montpellier får utvisning och Jamali reducerar med 1 min och 14 sek kvar.  Med halvminuten kvar är Björnsen igenom men sättet bollen i stolpen! Montpellier tar TO. Simic räddar, Jamali fångar bollen men lyckas inte skicka den vidare innan han låses av fransmännen. I det läget hade IFK två man helt fria på andra planhalvan. Istället kastas bollen vidare  på chans och Jepson är ytterst nära att fånga bollen i fritt läge med sekunden kvar. Men tyvärr gick chansen oss förbi och matchen är slut. 29-30, surt värre.

Chansen till slutspel är nu oerhört liten med tre poäng upp till sjätteplatsen. Men det är trots allt 4 matcher kvar. Vi slog RNL och var nära att välta Barcelona på bortaplan så vi ger inte upp!

Innan ni tar fram motorsågen, glöm inte att detta är Champions League och Montpellier är inget dåligt lag. För några år sedan spelade vi i Allsvenskan, sen kämpade vi i kvalserien. Vi är fortfarande bara i början på resan mot att etablera oss i toppen av handbollseuropa!

En viktig aspekt i Champions League är att vinna SM-guldet så vi är med i finrummet nästa år också! LUGI väntar nu på hemmaplan på onsdag, så alla till Arenan!

Je m’appelle IFK

/Daniel Sirensjö

 

 

 

Lämna ett svar