Jerry och vännerna

IFK-HIF, 150411, 35-25 (18-10)

Kvartsfinal 3, 2-1

Patrik Nilssons krönika i dagens Kristianstadsbladet fastslog att Hammarby inte kan vinna i Kristianstad Arena. Enligt Johan Zanotti var det gratis tändvätska, men som brandingenjör kan jag avslöja att det inte hjälper med tändvätska om man varken har gnista eller glöd.

Hammarby inledde matchen i det lägsta tempo jag någonsin sett i en handbollsmatch. Hade de varit en bil hade de fått parkeringsböter i sina anfall. Taktiken var uppenbarligen att tråka ihjäl IFK eller åtminstone få dem till att somna. I 10 minuter trodde Hammarby på att de hade en chans till en första historisk seger i Arenan. Men sedan var det roliga slut för Hammarby och IFK malde skoningslöst ner dem. Då satte Lagergren 5-4 och därefter släppte IFK aldrig ledningen. Med 10 minuter kvar av första halvleken fick Hammarby en utvisning och i samband med den ryckte IFK från 10-8 till 14-8, då Daniel Lindgren gjorde mål som mittsexa, och matchen var avgjord. Markus Olsson bombade in 18-10 som blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek var en enda lång klang och jubelföreställning där Jerry och hans vänner i IFK var överallt och det i ett rasande tempo. Jerry var matchens lirare och satte 9 mål på 10 försök. En gammal tumregel i handboll är att så länge ett lag leder med lika många bollar som det är minuter kvar är segern klar. Det inträffade redan en kvart in i andra halvlek när Jerry på en japan gör 29-14 (assist av Daniel Lindgren). Därefter börjar Ola att lufta bänken och Hammarby lyckades faktiskt göra 5 raka mål, från 31-17 till 31-22, men närmare än så kom de aldrig. 10-målsvinsten dundrade framtidsmannen Johan Nilsson in med några sekunder kvar av matchen.

Efter att ha sett dagens match är det omöjligt att tro att Hammarby kan upprepa bedriften och vinna på nytt i Eriksdalshallen på onsdag. Men skulle det inträffa deppar vi inte, för det ger oss ännu en match med IFK i Arenan (och där kan bevisligen Hammarby inte vinna). Men givetvis går vi för vinst så fokus kan läggas på semifinalmatcherna.

Temat på kvällen var för övrigt fest. Barerna var knökade innan match och i pausen. Under matchen höll publiken (nästan 5 000 i vanlig ordning) trycket uppe och skapade en magisk stämning i Arenan. Efter matchen fortsatte det med aftergame i arenarestaurangen. Mer lördagsmatcher åt folket!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar