Kielce fick kämpa för vinsten

KS Kielce – IFK Kristianstad, 33-31 (17-12, 16-19)

Champions League, omgång 4
6 oktober 2018

Underläge med sex mål i första halvlek till tvåmålsledning en bit in i andra halvlek. En upphämtning med åtta mål! Spännande och jämnt in kaklet men ändock förlust. Elitidrott är skoningslös ibland. Med den andra halvleken var IFK definitivt värda åtminstone 1 poäng, men står fortfarande kvar på nesliga noll poäng.

EHFCL

Hemmalaget börjar starkast och rycker åt sig en tremålsledning. IFK straffas stenhårt för de tekniska felen man bjuder på. Stig-Tore trycker så in 6-4 och efter räddning av Richard prickar Olafur insidan av stolpen och kontring till 7-4, istället för 6-5. Tekniskt fel på nytt ger  8-4 tolv minuter in i matchen och vi fasar för en ny överkörning. Men Richard tänker inte låta det ske utan spikar igen en stund och tre raka mål ger kontakt, 8-7, en kvart in i matchen. Straff Kielce men Richard räddar och IFK har chans till kontring. Miss tyvärr och direkt 9-7 på det. Hemmalaget ökar tempot och drar iväg till 15-9 med fyra minuter kvar. På tio minuter har de alltså gjort 7-2. Aj. På nytt får vi en känsla av att det här kan rasa iväg. 17-11 i slutminuten innan Johannes reducerar till 17-12. Fem måls underläge i paus. Viktigt att vara med i inledningen av andra halvlek så inte Kielce drar iväg och stänger matchen.

IFK är helt klart med i inledningen. Tre raka mål på två minuter ger 17-15 och matchen lever. Två minuter senare sätter Johannes 19-17. Richard räddar en rent kantläge men bollen tyvärr ut till Kielce igen, och i momenten senare åker Olafur ut. Men IFK vinner utvisningen med 2-0 och det är 19-19! Kielce sköt mot tomt mål men Philip blockerar skottet och Richard hinner in i tid för att röra bollen innan den går ut över sidlinjen. Viktigt! Olafur studsar in 20-20 och Stig-Tore studsar in 20-21. Valter utökar ledningen till 20-22 på straff. Tyvärr en utvisning på Philip och IFKs ryck bromsas upp. Olafur gör 21-23 men tre raka polska mål vänder till 25-23 och nu tvåmålsledning för Kielce. Lagen ger allt och turas om att ha ledningen. Med åtta minuter kvar drar Alfred in 26-27. Lagen följs åt till 30-30 med tre minuter kvar. Kielce studsar bollen på egen fot och IFK har chans på ny ledning med två minuter kvar. Mål nu och en poäng är nog säkrad, men så kul fick vi inte ha det. Två snygga växlar men skottet sitter utsidan av målburen. Istället är det Kielce som testar att studsa in bollen retfullt över Richard som går ner för att täcka skottet, 31-30. Ny miss av IFK och med 4+ sekunder kvar avgör de matchen med 32-30. IFK får ett sista hopp vid Marcs snygga genombrott men målvakten gör en helt sagolik räddning. 33-30 innan Johannes återigen gör halvlekens sista mål till 33-31.

31 gjorda mål på bortaplan i Champions League är klart godkänt, men det hjälper inte om man släpper in 33 trots en fenomenal Richard i storform. Ännu en förlust, men den återupprättade ändock IFKs anseende och självförtroende på den europeiska scenen. Nästa match är återigen bortamatch i Champions League, nu på onsdag mot Rhein-Jerry Tollbring. Och de har vi ju besegrat förut.

FRAMÅT KRISTIANSTAD!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar