Klasskillnad!

Kamratmöte Kristianstad – Ystad, 39-22 (19-15, 20-7)

170315
Handbollsligan, match 26
Publik: 4 569

IFK med matchtempo från Champions League och med siktet inställt på serieseger, SM-guld och mer spel i Champions League mot ett Ysta Rö på en hopplös jumboplats. Det gav inget utrymme för en jämn kamp. På presskonferensen konstaterade Kenneth Andersson krasst att ”det var klasskillnad” vilket resultatet bekräftar. Det enda spännande var om vi skulle komma upp i 40 gjorda mål, vilket inte blev fallet. Men det är väl klart att hemmavinst nummer 39 sker med 39 gjorda mål.

Ingen Jerry idag, feber, så Viktor Hallén fick chansen och spelade hela matchen. Gunnar Stein och Nebojsa var ombytta men spelade inte.

Ysta börjar med matchen med spel 7 mot 6, vilket gick sådär. De tar visserligen ledningen med 2-0, men då har Leo haft ett kast precis över ribban på det tomma ystamålet. Istället sätter Viktor kvitteringen till 2-2 i tomt mål. Ysta tar en sista ledning efter tre minuter, 2-3, innan IFK tar kommandot med fem raka mål. Ysta försöker köra en Hammarby och ha ett offensivt försvar, men IFK var alldeles för snabba för att den taktiken skulle vara lönsam. Efter en kvart och 12-6 till IFK tar Kenneth sin andra timeout. De backade hem till 6-0-försvar (alla försvarare nere vid målområdet). Det fungerade bättre för på fem minuter gör Ysta 6-2 och går till 14-12 och plötsligt blir det match och lite nerv i alla fall. De har även anfall för reducering till 15-14 men en grym kanträddning av Leo sätter P för det. IFK skärper till sig och styr upp halvtidsresultatet till komfortabla 19-15.

Andra halvlek blir en enda klang- och jubelföreställning som inleds med två fantastiska räddningar av Leo från samma stackare i Ysta som var helt sopren på linjen bägge gångerna. Det var upptakten till IFKs spel på den gamla klassiska devisen ”först över mittlinjen skjuter!”. Kenneth tar sin tredje och sista timeout redan tre minuter in andra halvleken. Lite synd för då hade han inget att tugga på i slutskedet av matchen.

Sista kvarten vinner IFK med 11-2 (åtta raka mål från 28-21 till 36-21). Sista fem minuterna kom ett av kvällens största jubel när mannen, myten, legenden Per Möllerberg gled in på plan. Skönt att fylla på målskillnaden, trean IFK har nu 91 plusmål, samma som tvåan LUGI.  Fyran HK Malmö har 89 plusmål.

FullSizeRender

Matcherna duggar tätt nu. Eskilstuna GUIF borta på lördag, Hammarby IF hemma på tisdag och sedan LUGI hemma en fredagsmatch i Bibblan i Lund. Både IFK och Södra Kurvan ordnar bussresa dit så häng och hjälp IFK att ta ett stenhårt grepp om förstaplatsen i tabellen.

Vi går mot en historisk idrottsvår i Kristianstad:

  • IFK Kristianstad siktar på sitt historiska tredje raka SM-guld!
  • Kristianstad HK spelar sitt första SM-slutspel!
  • Kristianstad IK är bara en vinst ifrån en historisk kvalserie till Hockeyallsvenskan!

FRAMÅT KRISTIANSTAD!!

/Daniel Sirensjö

 

 

Lämna ett svar