Klättringen uppåt har börjat

Redbergslids IK – IFK Kristianstad, 22-39 (11-22, 11-17)

Handbollsligan, match 11
Scandinavium, publik 723
17 november 2019

Match mot Redbergslids IK om en slutspelsplats, upplagt för nerver och en högdramatisk handbollsmatch! Trodde alla, men IFK var inte på det humöret idag. Nu kan vi i princip lägga all fokus på Handbollsligan, och som vi la fokus på Handbollsligan. Jag kan inte minnas senast jag såg en match på den här nivån vara avgjord i ett sån tidigt skede. Avsaknaden av spänning är total och vi får istället njuta av IFK som hittat formen, harmoni och spelglädjen så det sjunger om det.

Första tio minuterna av matchen kändes som ett inomhusmästerskap i friidrott (har ju gått tre sådana EM i Scandinavium) med en massa 60-meterslopp, dvs fullt ös åt ena hållet i hallen, betydligt lugnare tempo åt det andra hållet:

  • IFK gör fyra mål
  • RIK gör ett mål
  • IFK gör fem mål

Så efter dessa tio minuter är ställningen 1-9. IFK slår av lite på tempot och skärpan så tre raka hemmamål ger 4-9. RIK lyckas hålla ett avstånd om 4-5 mål i fem minuter (fyra mål som närmast, 7-11) men sen rycker IFK och en femetta på fyra minuter ger ställningen 8-16. De sista tio minuterna av halvleken ökas detta på till förkrossande 11-22 i paus. Senast IFK gjorde 22 mål i första halvlek var i SM-semifinal hemma mot LUGI 27 april 2018 (22-12).

Andra halvlek börjar lite målfattigt för IFK, endast fyra mål de första tolv minuterna. Men då har vi en period då IFK av de norska (!?) domarna får tre av sina fyra utvisningar för eftermiddagen. Men det märks inte resultatmässigt för hemmalaget kommer aldrig närmare än tio mål (16-26). Sen är det spel mot ett mål för hela slanten. IFK gör mål till höger och vänster, på kontring, på skott utifrån och på japan. Allt går in i kväll. IFK luftar hela bänken, och nästan alla gör mål. Richard har varit fenomenal hela kvällen med den ena räddningen efter den andra, men lämnar sista tio över burväktandet till René som gör spelpremiär och flertalet räddningar. Ludvig fastställer kvällens resultat till 22-39.

Segerdans i Scandinavium.

Senast IFK gjorde 39 mål var höstsäsongen 2017 då det skedde två matcher i rad i Arenan:

  • 16 november mot IFK Skövde (39-29)
  • 8 december mot Ystads IF (39-28)

Matchens segermarginal (17 mål) är den största för IFK sedan SM-kvartsfinal i Arenan 21 april 2017 mot Eskilstuna GUIF (22 mål, 39-17).

Nu har klättringen uppåt börjat, från plats 8 till plats 5. Nya kliv på onsdag hemma mot Daniel Lindgren med vänner.

NU KÖÖÖÖÖÖÖR VI!

/Daniel Sirensjö

 

Lämna ett svar