Lägligt uppehåll

IFK Kristianstad – AIK, 28-21 (14-9, 14-12)

Handbollsligan, match 8
Kristianstad Arena, 3 953 åskådare
21 oktober 2018

Det blir inget längre matchreferat idag då jag inte var på plats i Arenan. Istället satt jag i sekretariatet i Sånnahallen och skötte tidtagning för Åhus Handboll P14 mot Staffanstorps HK. Det skötte jag galant, förutom att jag råkade sätta bortalagets utvisning på hemmalagets plats på matchklockan. Fast det var det nog bara Thuvesson som upptäckte.

IFK-AIK såg jag istället nu i efterhand. Ett klassiskt handbollsmöte, 1951 och 1952 var det de två SM-finallagen och de tog varsitt guld på uddamålsvinst. Det var då, och idag är det helt andra förutsättningar. Det blev vinst ikväll med för mig förväntat resultat, då IFK gick lite tungt framåt i fredags kväll och AIK är inte så dåliga som tabellen visar. De har varit nära poäng i flera matcher mot bra motstånd, och de har duktiga och rutinerade spelare i truppen. Däremot trodde jag att IFK skulle avgjort långt tidigare i matchen, men vi ska inte klaga på att vi får en match som lever fram tills det var bara fem minuter kvar.

IFK har haft en hektisk höst med många matcher och mycket resor. Nu väntar tio dagars välförtjänt och välbehövlig vila. Nästa match är onsdag 31 oktober då vi ska visa att vi visst kan vinna i Baltiska Hallen, mot HK Malmö. Givetvis med en stor brandgul klack på plats, så häng med!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar