Leo Larsson!

IFK Kristianstad – HKM Malmö, 23-20 (12-10, 11-10)

Handbollsligan, match 22
Publik: 4 740

Hemmamatch mot HK Malmö. Givetvis står den mäktiga hemmasviten på spel, men ikväll var det viktigare än så att vinna matchen. Efter minorna mot Aranäs och Redbergslid hade vi halkat ner på en fjärdeplats. Förlust och gapet uppåt hade blivit stort. Segern satt som en smäck och därmed är vi återigen bäst i Skåne! Tvåa i tabellen och en poäng (och en sagolik massa mål) bakom Alingsås.  Givetvis vill vi (och ska vi) vinna serien, men det viktigaste är att bli sämst tvåa och får hemmaplansfördel hela vägen till finalen i Malmö!

image1I Malmö står som bekant Beutler som snuvade oss på en poäng i förra mötet i julas nere i Baltiska hallen. Han stod i kväll igen och mellan stolparna i IFK hittar vi Leo Larsson som vinner målvaktskampen på knock out med 60% räddningar, alla med ett oklanderligt leende.

Matchen börjar i ett rasande tempo. Malmö börjar med boll och gör 0-1 efter räddning av Leo och retur. De gör även 1-2 i nästa anfall, men tre raka av mål av IFK ger 5-2, en ledning som IFK aldrig släpper under matchen. Efter 11 min står det 8-6 och Beutler har inte gjort någon räddning. Därefter följde VM i tekniska fel och det kommer att krävas videoanalys, tarotkort, astrologi, förbundets superdator och sten, påse sax för att avgöra vilket lag som vann den matchen i matchen. Tolv minuter senare har lagen nämligen bara gjort varsitt mål till 9-7! Malmö har chans till oavgjort i paus men Arnar trycker in 12-10 med endast ett fåtal sekunder kvar av halvleken.

IFK börjar andra halvlek och kan gå för en tremålsledning men Malmö kontrar in 12-11 direkt. IFK varnas för passivt spel men Olafur bombar in 13-11 och kontrar sedan in 14-11. Med armen ånyo uppe hänger Albin in 15-12 och Olafur är löpvillig ikväll. Han tar bollen och sticker på egen kontring. Han tar tre jättekliv med start på halva plan och vid frikastlinjen skjuter han stenhårt i ribban. Bollen studsar tillbaka till mittlinjen. Nära, nära en fyramålsledning. Bägge lagen har det tungt i det uppställda anfallet, IFK lyckas inte göra ett matchryck och Malmö lyckas inte komma ikapp. 18-16 med kvarten kvar gör att matchen kan sluta hur som helst. Straff till IFK och Jerry bommar på nytt mot Beutler. Men Philip kontrar in 19-16 och Malmö får samtidigt en utvisning. De tar såklart ut målvakten och Olafur kan skicka bollen i tomt mål, 20-16 med 11 minuter kvar. Johannes som ersatt Tim sätter 21-16 efter vad som först ser ut att vara en räddning av Beutler med bollen dyker ner precis under ribban. Philip återskapar femmålsledningen med fyra minuter kvar med ett underarmsskott med passivitetsvarning, viktigt! IFK har Malmö i brygga men det blir först i slutminuten som segern är säkrad, två poäng är inne på kontot och segersviten utökas till 37 matcher i rad!

Det är februari och en hejdundrande förkylning höll mig hemma från Arenan ikväll. Bra då att matchen sändes på TV4 Sport. Vi har ju tidigare klagat på att de bara visar LUGI-matcher, men nu är det tydligen IFK-TV. Men de gör kanske ändå skäl för namnet LUGI-TV för alla IFKs matcher har kommenterats av Tomas Axnér. En mycket trevlig, vältalig och duktig kommentator men tillika tränare för LUGI. Det känns oerhört märkligt att han i TV bedömer, berömmer och i vissa fall dissar sina konkurrerande lag. Jag kan omöjligt tro att det skulle kunna hända i fotboll eller ishockey. #baraihandboll Det finns andra kommentatorer som gör ett mycket bra jobb exempelvis Oscar Carlén.

Nåväl, på söndag ska jag vara frisk som en nötkärna. Dagen kommer att spenderas i Vinslöv på VFC Cupen (i generationer känd som Cabby Cup) för att avslutas med Champions League i Kristianstad Arena. Rhein Neckar Löwen kommer på besök och vi minns med värme deras nederlag när Christian O´Sullivan agerade flygledare på ett hangarfartyg och dirigerade de orangea jaktplanen som hade tyskarna som rundningsmärken. Det kommer nog inte att bli den matchbilden på söndag. COS spelar ju inte längre i IFK och RNL kommer inte att underskatta oss en gång till. Men vi ska ge dem en fajt ända in i kaklet. Kan vi slå Celje på bortaplan kan vi slå alla lag på hemmaplan!