Livet, universum och allting!

IFK Kristianstad – Blurrat företagsnamn, 28-27 (15-14, 13-13)

Handbollsligan, match 32 (sista)
Publik: 4 385

Sista matchen i Handbollsligan inför stundande slutspel. Seriesegern fixades redan i söndags och den enda spänning som kunde finnas var om hemmasviten skulle utökas till 42 raka hemmasegrar. Fast egentligen var ju inte ens det spännande för matchen skulle ju bara städas av mot Blurrat företagsnamn som satt fast i ingenmansland och som varken kunde nå slutspel eller trilla ner på kvalplats. Två tunga namn på niometer saknas ikväll, Albin och kapten Olafur, men det skapar ändock ingen spänning.

Blurrat företagsnamn tar ledningen med 0-2 innan IFK rattat in alla spelparametrar och efter fyra minuter är det kvitterat, 3-3. Blurrat företagsnamn gör dock 3-4 och får dessutom straff med chans till tvåmålsledning. Leo räddar straffen och tre snabba IFK-mål ger 6-4 efter 10 minuter och det var matchen, trodde alla. Men IFK har tankarna redan långt in i slutspelet och släpper in Blurrat företagsnamn i matchen på nytt. Lagen följs till 10-10 innan det är Blurrat företagsnamn tur att ta en tvåmålsledning, 10-12. IFK skärper till sig och med en femetta fås en tvåmålsledning 15-13, men halvlekens sista mål av gästerna ger 15-14 i paus.

Att Blurrat företagsnamn haft ledningen och att IFK leder med bara ett mål i paus skapar fortfarande ingen spänning. IFK kommer ju så klart att dra ifrån och vinna med 10. Två snabba mål ger tremålsledning 17-14. Blurrat företagsnamn har nu långa sega anfall med ständiga passivitetsvarningar. Men de lyckas ända bita sig kvar, mycket tack vare slarvigt och håglöst hemmaspel. Ny tremålsledning, 21-18, tio minuter in andra halvlek slarvas omgående bort. I matchminut 48 har så Blurrat företagsnamn kvitterat, 22-22, efter en straffmiss av IFK. Viktor visar lite hjärta och glöd efter sitt 23-22 och gästerna tar timeout. Den ger två raka bortamål och IFK tar timeout i underläge 23-24 med nio minuter kvar. Nu är stunden då publiken och även IFK börjar inse att sviten är i stor fara och spänningen infinner sig. Ny straff för IFK och nu sitter den som en smäck till 24-24. Oron kommer smygande när Arnar åker ut för en onödig knuff i matchminut 54. Richard sätter ändock 25-24 med fem minuter kvar. 25-25 följer och när först Tim bommar och Mario sen åker ut med tre minuter kvar börjar spänningen övergå i dystra tankar. Det blir ju inte bättre när Blurrat företagsnamn utnyttjar övertaget till att ta en ny ledning, 25-26, med tre minuter kvar. Stig-Tore kvitterar men ny bortaledning, 26-27, med två minuter kvar. Hoppet är nu snarare att inte förlora matchen så att sviten får övergå till att vara obesegrade i hemmaborgen. Men IFK vore ju inte IFK om inte spelarna visade nr 8 varför vi älskar IFK i vått och torrt. Arnar kvitterar i sista matchminuten och Blurrat företagsnamn går till anfall. Jeppe har ju sagt att det inte är antalet räddningar som räknas utan det är när räddningarna görs som är viktigt. Nu är ett sådant tillfälle för Nebojsa har inte glänst i den andra halvleken (Leo stod i första) men nu kliver han fram och räddar. IFK går till anfall med mindre än en halv minut kvar. En sista timeout tas och jag är ganska säker på att slutet inte riktigt var enligt de direktiven som gavs där. En nätt liten lobb av Stig-Tore, hårt trängd i dålig vinkel, passerar mållinjen efter att klockan slagit om till 59.59 men innan den slår om till 60.00. Frölunda, titta och lär!

28-27 och sviten är utökad till 42 raka hemmasegrar! 42 är svaret på den yttersta frågan om livet, universum och allting. För att klargöra det där ordentligt krävs en trilogi i fem delar, mer känd som Liftarens guide till galaxen. Läs boken, filmen är helt värdelös.

IFK slutar på 51 poäng och knappar därmed också in en tredjedel på IK Sävehofs försprång i maratontabellen, nu bara 18 poäng. Två säsonger till så lär vi ta tillbaka sjätteplatsen vi hade för cirka tio år sedan.

FullSizeRender

Slutspel väntar och nu växlar vi upp. Som väntat valde IFK (läs Ola) Eskilstuna GUIF och första matchen är på skärtorsdag i Kristianstad Arena.

Växlat upp har definitivt Stig-Tore Moen gjort. Skönt att han är fullt frisk när nu Albin har problem med sin axel. Stig-Tore kommer att bli grym i slutspelet och är en nyckelspelare på vägen till vårt tredje raka SM-guld.

NU BÖRJAR DET!

/Daniel Sirensjö

Lämna ett svar